Inför IK Pandora – IFK Malmö

IFK Malmö fick bara 3-3 i förra omgången mot serieledande DFK Sjöbotjejerna. På lördagen väntar dock ett helt annat motstånd då man möter bottenkrigande IK Pandora som man i våras slog med hela 17-0. Allt annat än en seger är en stor besvikelse.

Truppen: Annica Påhlsson – Jenny Malmström, Therese Lövqvist, Malin Tufvesson, Camilla Bergström, Emma Henriksson, Carolina Videla, Susanne Carlsson, Malin Engelbrecht, Urszula Striner, Pia Lindström, Karin Ceasar, Malin Holk, Emelie Jansson, Frida Ivehed.

Aktuellt: Anna Hansson skulle ha börjat löpträna i måndags efter sin korsbandsskada, men mycket att göra på jobbet har satt stopp för de planerna. Inger Larsson är en annan som har det körigt på sitt arbete och missar matchen av den anledningen. Även Bodil Rochmann (ljumsken), Johanna Gustavsson (privat) och Sofia Jönsson (foten) saknas. Emma Skatka kommer hem på fredagen efter att ha varit bortrest, Maria Svensson och Marie Järlesäter är dock tillbaka först i nästa vecka. I gengäld åker nu Jessica Laneborg iväg på en veckas semester. Malin Holk har gått på penicillin under veckan för sin halsfluss, men har fått klartecken från läkaren att vara med.

Christian Påhlsson, tränare: – Det är tre poäng som gäller, inget annat. Ska vi haka på i toppstriden och ha någon chans att ta hem det hela har vi ingen möjlighet att tappa poäng mot dessa. Vi har en del lättare skador som spökar för tillfället, men det är inget allvarligt. Visst känns det av att de missar matchen, men det är bättre att de får vila när de inte är riktigt friska. Det är dock minst lika svårt att möta sådana här lag som krigar kring nedflyttningsstrecket som det är att möta de andra. Pandora är dessutom ett starkt hemmalag och spelade bland annat 1-1 mot Håkanstorp. Första målet är därför viktigt att få tidigt, får vi det rullar det förhoppningsvis på.