IFK Malmö utan löpvilja

En stor suck drogs över Malmö IP efter ännu en förlust för IFK Malmö i Superettan. Matchen som skulle bli en bekräftelse för att man fortfarande var ett lag i form blev istället en stor besvikelse. Brommapojkarna kunde lätt vinna med 3-0.

– Jag begriper mig inte på mina spelare ibland. Här har vi världens chans att gå upp på en tionde plats och rycka ifrån bottenlagen. Men istället visar vi upp en väldigt dålig inställning, kommenterade IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Förstår inte varför vi inte kan fokusera på en sådan här viktig match. Vi måste ge järnet om vi ska ha något att hämta i den här serien. BP gjorde heller ingen märkvärdig match om man ska uttrycka det så.

Hemmalaget stod inte alls att känna igen. Spelet som man hade visat upp i matcherna häromveckan mot Häcken och Frölunda gick inte ens att skymta även om man ansträngde sig till det yttersta.

Om spelet då kännetecknades av en härlig spelglädje, aggressivitet och fart var det precis de detaljerna som saknades nu. Det var inte mycket som stämde för de gula pågarna och ska sanningen fram fanns väl inte det där riktiga hjärtat med heller i spelet.

– De trodde att det skulle gå som på räls och lösa sig förr eller senare, trots att vi spelade dåligt. Men det går definitivt inte om spelarna hela tiden är stillastående, analyserade Patrik Johansson.

IFK Malmö inledde ängsligt och Brommapojkarna kunde göra lite vad de kände för. Knappa kvarten in i matchen presenterade sig också Djurgårdenförvärvet Christer Mattiasson.

En boll klackades till honom och med ett skott i höjd med straffpunkten från elva meter gav han bortalaget ledningen. Succéstart, eller vad ska man annars kalla det för Mattiasson som även han dra på sig en varning i den första halvleken.

Det skulle bli värre. Första IFK-chansen kom först efter 43 minuters spel. Marcus Nilsson spelade fram, men Christian Andersson försök till lobb misslyckades och skottet gick över. Signifikativt för "di gule" och även för matchen.

– Beslutsamheten fanns inte där i de avgörande lägena. Som vi uppträdde på planen känns det som om jag måste börja om på ny kula med vissa saker. Det finns saker som jag rabblat gång på gång, men som inte verkar ha gått in, betonade IFK-tränaren.

Som ett brev på posten när IFK Malmö låg på för en kvittering nickade Mikael Nilsson in 2-0 efter en hörna och i den 89:e minuten kom Jerry Månsson fri och fastställde slutresultatet.

Få kom upp i normal standard i hemmalaget. Egentligen ska väl inte någon ha ett högre betyg än någon annan efter en sådan här match, men faktum är att mittbacken Marcus Svensson var en av få som verkligen gav allt och lyckades med det han gjorde.

Även målvakten Kenneth Mattsson var godkänd liksom Marcus Svenssons mittbackskollega Ivan Milosevic. Jonas Danielsson kan kanske också räknas till den skaran. I övrigt var det klent och uppgivet.

– Det var de få som visade hjärta i spelet. Särskilt Kenneth gjorde ett otroligt jobb med att peppa på de andra spelarna. Men det är trist att de inte lyssnade mer på honom för då hade det kunnat gå bättre.

IFK Malmös spelare måste nu rannsaka sig själva. Än är det inte klart med ett nytt Superettankontrakt för 2004, det saknas fortfarande en hel del poäng. Av seriens jämnhet att döma lär det nog behövas fler poäng än vanligt.

– 35 poäng kan nog komma att behövas, men det är egentligen inget att spekulera om. Vi ska spela till sista omgången även om vi är klara tidigare och jag är inte det minsta orolig på något sätt, sade Patrik Johansson.

Härnäst för IFK väntar bortamatch mot Trelleborgs FF som endast fick 1-1 borta mot Sylvia i denna omgången. TFF som länge och väl gick strålande har haft det tyngre på sistone och har halkat ner till en andra plats i tabellen.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IF BROMMAPOJKARNA
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 520
Referee: Michael Lerjéus, Skövde, Anders Lind, Skövde, Magnus Appelberg, Jönköping
Goal: 0-1 (13) Christer Mattiasson, 0-2 (74) Mikael Nilsson, 0-3 (89) Jerry Månsson
Homewarning: Jonas Danielsson
Home sent of: –
Homempv: Marcus Svensson
Awaympv: Göran Lundqvist
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Martin Alm
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Martin Abrahamsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Christian Andersson
Hometeam Sub: Niclas Öberg (Christian Andersson 70)
Pontus Andersson (Martin Abrahamsson 76)
Dan Ingvarsson
Luan Topalli
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: Kristoffer Björklund

Mikael Nordh
Hannes Andersson
Pontus Segerström
Einar Brekkan

Andreas Bild
Göran Lundqvist
Mattias Johansson

Christer Mattiasson
Jerry Månsson
Michael Allyn
Awayteam Sub: Mikael Nilsson (Michael Allyn 67)
Olof Guterstam (Christer Mattiasson 67)
Johnny Gustafsson (Göran Lundqvist 72)
Martin Ekström