P87 besegrade Karlskrona

Dålig inställning och nonchalant spel i andra halvlek, men ändå 3-0 mot Karlskrona AIF. IFK Malmös P87, serieledare i Pojkallsvenskan Södra Götaland behöver inte spela bra för att vinna klart.

– Hygglig första halvlek ifrån vår sida, men sedan gick vi ut helt och ställde skorna bara för att vi ledde med 1-0 och hade ett stort spelövertag. Men så enkelt är det inte, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

– MFF besegrade dem med 12-0 och det hade vi också kunnat göra om vi visat normal inställning till det hela. Att vi trots allt vann det hela berodde på vår fysik, Karlskrona orkade helt enkelt inte hela matchen.

IFK Malmö tog tag i taktpinnen från start. Blerim Mullici skickade in 1-0 dryga kvarten in i matchen. Edgardo Menjivar hade 2-0 inne minuterna senare men det dömdes bort för offside.

– Vi missade på tok för mycket, i alla fall en fem mål borde vi ha gjort och då hade vi ändå missat för mycket, menade Kenneth Folkesson.

Den andra halvleken var direkt usel. Karlskrona försökte dock spela boll, medan IFK Malmö ägnande sig åt enmansshower. Slutligen fick "di gule" ändå in två mål till och tog en klar seger.

– Hade vi förlorat denna matchen hade jag blivit ännu mer besviken än vad jag faktiskt blev. För bättre än så här måste vi spela om vi ska slå Trelleborgs FF i nästa match.

IFK Malmö – Karlskrona AIF 3-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Romel Luburic, Malmö, Bozo Oparnica, Malmö, Patricio Nunez, Malmö
Mål: 1-0 (17) Blerim Mullici, 2-0 (74) Edgardo Menjivar, 3-0 (77) Hajriz Maloki
Varningar: Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Darjan Maletic

Henry Safi
Rogelio Diaz
Cliff Berger
Armend Kryeziu

Blerim Mullici
Edgardo Menjivar

Avbytare

Carl Holm
Lirim Sali
Tawfiq Shams
Yassine Soumah
Philip Esbjörnsson (målvakt)