P87 mot SM-slutspel

IFK Malmö kan snart ha ett ungdomslag i SM-slutspel för första gången någonsin. P87:orna stormar nämligen fram som en ångvält och leder Pojkallsvenskan Södra Götaland med sex poäng när det återstår fyra omgångar. På söndagen blev det 2-0 mot Trelleborgs FF.

Märk visserligen att tvåan Malmö FF som tappade poäng i helgen via 1-1 mot Kvarnby IK har en match mindre spelad. Alltid tuffa Trelleborg på tredjeplatsen ska man dessutom möta så mycket talar för IFK Malmö.

– Vi ska absolut inte skämmas för där vi ligger. I dagens match mot TFF visade vi verkligen att vi är värda att toppa serien, vilken härlig inställning grabbarna hade, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson till ifkmalmo.com.

För att komma till SM-slutspel krävs det att man blir sämst tvåa i serien. IFK Malmös mål har hela säsongen varit att komma dit och nu är man alltså mycket nära. Återstår gör matcher mot Sölvesborg (h), Kristianstad (h), Kvarnby (b) och Landskrona BoIS (h).

– Det ser mycket bra ut, men vi ska ännu inte slå oss till ro. Detta laget har verkligen gått fram på sistone. Från att ha varit mycket individuellt har vi gått över till att spela som ett lag. En mycket viktig omställning, betonade Kenneth Folkesson.

Matchen mot Trelleborgs FF blev en jämn historia. TFF inledde piggt och försökte tidigt avgöra matchen. Men istället kontrade Paul Havn in 0-1 efter nio minuter.

– De hade ett läge att kvittera ungefär fem minuter efter då vår målvakt Nezir Mehmeti räddade ett närskott med en reflexräddning. Att det inte blev mål där var mycket betydelsefullt för matchutgången.

IFK Malmö tog över under en period på tjugo minuter innan det återigen blev den kamp som det hade varit före övertaget. Båda lagen hade sedan en del chanser, men "di gule" kontrollerade matchen och kunde också göra 2-0 genom Edgardo Menjivar.

– Mycket snyggt mål där Eddie dök upp vid bortre stolpen på en hörna och slog in den på volley. En fantastiskt prestation, underströk IFK-tränaren.

Bäst av alla gula spelare på planen var högerbacken Darjan Maletic. Även Ali Jasim tillsammans med Ahmed Tamim som gjorde comeback på innermittfältet efter sina ryggproblem ska ha beröm.

– Kul att se honom på planen igen. Dock blir det inget spel i nästa match då han ådrog sig sin tredje varning för säsongen och är avstängd.

Trelleborgs FF – IFK Malmö 0-2 (0-1)

Arena: Vångavallen
Domare: Mikael Kvist, Trelleborg, Mace Belokozovski, Trelleborg, Jan Holmerup, Svedala
Mål: 0-1 (9) Paul Havn, 0-2 (77) Edgardo Menjivar
Varningar: Ahmed Tamim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Edgardo Menjivar
Ali Jasim
Ahmed Tamim
Armend Kryeziu

Paul Havn
Yassine Soumah

Avbytare

Carl Holm
Cliff Berger
Henry Safi
Tawfiq Shams
Philip Esbjörnsson (målvakt)