IFK Malmö skakade om Kalmar

Ett nervöst och passivt spel i första följdes upp av ett betydligt bättre i den andra halvleken. IFK Malmö skakade om Kalmar FF rejält, vände 0-2 till 2-2 och det var egentligen bara topplagets normala flyt som gjorde att de till slut kunde vinna med 3-2.

– Två frisparkar som resulterade i mål, där det första är en grov markeringsmiss och den andra ren och skär otur, förklarade IFK Malmös nytillträdde tränare Leif "Fille" Ohlsson till ifkmalmo.com.

Glenn Holgersson var nära att bli matchhjälte i IFK Malmö efter sitt 2-2-mål efter 81 minuter. Anders Jemails inlägg nickades vidare av en Kalmarspelare rätt ut till Holgersson som klippte till med vänstran.

Men det var också tack vare att hans stödjeben var framme som det inte blev några poäng. Dennis Nilssons frispark hittade nämligen via Glenn Holgersson fram till Lasse Johansson som bara hade att slå in segermålet i den 87:e minuten.

– Sådant ska inte få inträffa, men det är sådant typiskt flyt som topplagen har, suckade IFK-tränaren. Men vi kom i alla fall under med hedern i behåll. Att vi kunde vända ett tvåmålsunderläge var också viktigt för självförtroendet.

Första halvlek var inte alls bra från hemmalagets håll. Kalmar dominerade stora stunder medan IFK Malmö hade stora problem med det mesta. Inte någon egentlig målchans lyckades man heller skapa.

Duktige mittbacken Marcus Svensson har varit febersjuk i veckan och blev tvungen att utgå i slutet av första halvleken. In kom Christian Andersson och med det också en vändning på matchen då Martin Alm flyttades ner som mittback.

– Efter att de gjort sitt andra mål backade de hem och det öppnade upp för oss när de samtidigt fick en del problem med försvarsspelet. Lite retsamt bara att vi inte lyckades få en poäng som hade varit rättvist, menade Fille.

– Det blev ryckigt i andra halvlek och det hade kunnat gå lite hursomhelst. Jag hade varit nöjd med en poäng, men nu hade vi marginalerna på vår sida ännu en gång, summerade KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Logiskt var det egentligen också att Kalmar skulle vinna. Något fler målchanser hade man, men ändå inte det där riktigt bra spelet som gett sex raka segrar före matchen och nu gav den sjunde trots halvdant spel.

Anders Jemail var tillbaka i IFK Malmö efter skada och gjorde en mer än godkänd debut. Han liksom den andra ytterbacken Glenn Holgersson gav en hel del bollar för anfallarna att arbeta med.

Yttermittfältaren Johan Åkesson visade i sin första match från start på väldigt länge efter sina ljumskbesvär att han blir att räkna med i höst. Bäst på plan i "di gule" och det är viktigt för han behövs.

– Vi följde kalkylen. Denna matchen skulle vi inte ta några poäng i så det var ingen katastrof. Mot Café Opera på bortaplan härnäst ska vi i alla fall plocka en poäng, sade "Fille" Ohlsson.

I den matchen får man klara sig utan två offensiva spelare. Magnus Eriksson kunde inte hålla käften stängd och fick därför den varning som gav honom säsongens andra avstängning. Även Jörgen Svenssons varning innebär vila.

Tråkigt för Kalmar var att målvakten Petter Wastå fick utgå efter en dryg timmes spel. Magnus Eriksson träffade omedvetet Wastå som vred nacken i kollisionen. Troligtvis kan han vara tillbaka i nästa match.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: KALMAR FF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 2-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 1209
Referee: Nicklas Bengtsson, Vallda, Stefan Hallberg, Göteborg, Thomas Löfstrand, Hisings Kärra
Goal: 0-1 (25) Daniel Freire Mendes, 0-2 (50) Daniel Mobaeck, 1-2 (56) Marcus Nilsson, 2-2 (81) Glenn Holgersson, 2-3 (87) Lasse Johansson
Homewarning: Johan Åkesson, Jörgen Svensson, Magnus Eriksson
Home sent of: –
Homempv: Johan Åkesson
Awaympv: Dudu
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Martin Alm
Hometeam Sub: Christian Andersson (Marcus Svensson 42)
Martin Abrahamsson (Jörgen Svensson 84)
Dan Ingvarsson
Pontus Andersson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)
Awayteam Squad: Petter Wastå

Niklas Kaldner
Joachim Lantz
Patrik Rosengren
Mikael Eklund

Daniel Mobaeck
Henrik Rydström
Dennis Nilsson
Lasse Johansson

Dudu
Daniel Freire Mendes
Awayteam Sub: Ambjörn Lennartsson (målvakt, Petter Wastå 63)
Christer Persson (Dudu 78)
Lucas Nilsson (Daniel Freire Medes 83)
Jon Björklund
Vesa Vasara