Jönsson meniskskadad

En sargad menisk är det som har hindrat IFK Malmös mittback Fredrik Jönsson från all fotboll de senaste veckorna. För att han ska bli frisk måste det nu också till operation, vilket innebär att han blir borta i ytterligare fyra veckor.

– Tråkigt, men det är bara att hoppas på att han kan vara med i de avslutande matcherna, kommenterar IFK Malmös tränare Leif "Fille" Ohlsson till ifkmalmo.com.

Även hos tredjemålvakten Andreas Engler-Ludviksson har olyckan varit framme. På torsdagens träning fick han en rejäl smäll på foten och haltade ut. Med största sannolikhet handlar det om ett skadat ledband.

– Visserligen bara vår massör Kenneth Folkesson som kollat på det än så länge, men det verkar inte vara så allvarligt med honom. Vi väntar dock på närmare undersökning innan vi säger något mer.

Ordinarie målvakten Kenneth Mattsson är dock igång igen. Efter att ha missat matcherna mot TFF och Kalmar på grund av en lårskada är han i högsta grad med och konkurrerar om en plats i tisdagens match mot Café Opera.

Anders Jemail har varit förkyld torsdag-fredag och därför avstått träningarna. Kan han vara med på måndagens träning spelar han. Marcus Svensson är med som vanligt igen efter att ha varit febersjuk i början av veckan.