IFK:s P87 bäst i Malmö

IFK Malmö har stadens bästa 16-åringar. Det som tidigare endast varit i teorin blev på lördagen även definitivt sedan "di gule" besegrat Vintrie IK med hela 6-0 i Malmömästerskapets final.

– När vi spelar så här bra är det få lag som kan rubba oss. Vintries ledare tackade också för lektionen efter matchen och tyckte vi spelade fantastiskt bra, kommenterade en överlycklig Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös P87.

– Vi har verkligen jobbat hårt för detta med både blod, svett och tårar i bilden. Det har varit många hårda ord mot varandra, men det har också gett resultat och nu är vi där vi är.

Fantastiskt bra är kanske lite till att ta i, men Malmökamraterna rullade bollen riktigt bra inom laget i den första halvleken. Framåt sprudlade kreativiteten och spelglädjen. Spelarna verkade trivas som fisken i vattnet.

– Härlig attityd och inställning till det hela från samtliga aktörer. Det är också alltid kul att vinna cuper och detta var den andra i år (Billy Lansdowne Trophy Elitcup den första), betonade IFK-tränaren.

IFK Malmö var också på alla sätt värdiga segrare i MM. På sin väg fram till finalen hade man slagit ut både Malmö FF, Kvarnby IK och BK Olympic, som alla har välskötta och framgångsrika ungdomssektioner.

– Kanske de tre bästa lagen i Skåne som vi besegrat, eller i alla fall Malmö. Jag tycker att vi gjort en enastående prestation, även om det var en hur rättvis seger som helst.

I finalen var det några doldisar som klev fram. Cliff Berger i normala fall innermittfältare var duktig som mittback och lagkaptenen Lirim Sali stod förmodligen för sin bästa insats i den gula tröjan.

– Lirim agerar alltid lugnt och är en fantastisk stöttespelare. Rollen som lagkapten är som klippt och skuren för honom. Härligt att det även lossnade för honom spelmässigt, sade Kenneth Folkesson.

IFK Malmö – Vintrie IK 6-0 (2-0)

Arena: Lindängens IP
Mål: 1-0 (12) Edgardo Menjivar, 2-0 (29) Blerim Mullici, 3-0 (45) Tawfiq Shams, 4-0 (54) Paul Havn, 5-0 (60) Yassine Soumah, 6-0 (78) Yassine Soumah
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Cliff Berger
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Migjen Shaqiri
Nick Holk
Armend Kryeziu

Paul Havn
Edgardo Menjivar

Avbytare

Carl Holm
Henry Safi
Tawfiq Shams
Yassine Soumah
Philip Esbjörnsson (målvakt)