Det vill sig inte för IFK Malmö

Läget börjar bli allt mer bekymmersamt för IFK Malmö i Superettans bottenstrid. Förlust för femte matchen i rad efter 0-2 mot Café Opera och nu endast ett lag bakom sig i tabellen, sedan länge avsågade IF Sylvia.

– Hoppet är dock det sista som överger oss, suckade "di gules" tränare Leif "Fille" Ohlsson. Det är i alla fall inte längre något fel på kämpandet, utan det ska killarna ha beröm för idag (läs tisdag).

– Som jag sade före matchen, vi har för många hedersamma förluster och detta var ännu en som kan räknas till den kategorin. Vi hade mycket väl kunnat få oavgjort, men det är som om allt går emot oss för tillfället.

Något måste dock hända snart om man inte ska tillbringa nästa säsong i division 2 tillsammans med lag som Lund, Höllviken och Bunkeflo. Visserligen ligger man på samma poäng (25) som Forward ovanför strecket, men har sämre målskillnad.

Assyriska (h), Boden (b), Västerås (h), Falkenberg (b), Forward (h) och Gefle (b), sex omgångar återstår innan man vet var IFK Malmö befinner sig 2004. Då man möter lagen omkring sig har man avgörandet i egna händer.

– Det hjälper visserligen inte om vi inte börjar vinna nu. Kalkylen bröts på ett negativt sätt mot Café Opera och det är jag mycket besviken på. Att vi inte tog en poäng innebär att vi måste ta någon poäng mer i de andra matcherna.

Tränaren Leif "Fille" Ohlsson var fåordig efter det dystra resultatet mot Caféet. Såklart mycket nedstämd, besviken och dessutom ett enda stort frågetecken. Vanan att för det mesta hamna i underläge innan man får igång spelet är oförklarligt.

– Hade vi spelat från det att domaren blåste igång matchen hade det inte sett ut på det här viset. Det dröjer ofta tills motståndaren har tagit ledningen innan vi kommer igång och då blir det också tufft att hämta in handikappet som vi lämnat.

Café Opera var fullständigt överlägsna i den första halvleken. 1-0-målet genom Göran Marklund borde kommit betydligt tidigare än 34 minuter in i matchen, men Kenneth Mattsson var en jätte i målet så länge som han spelade.

Efter 38 minuter gick det inte längre för Mattsson som gjorde comeback efter skada. Känningen av ljumsken blev för stor och han tvingades utgå. Mattias Filipanics ersatte och gjorde en minst lika bra match.

– Målvakterna var väl inget att klaga på direkt, i övrigt var det spelmässigt jämnt över hela laget, ingen som utmärkte sig något särskilt. Därför vill jag inte gå in på någon individuell spelarkritik, betonade "Fille".

Christian Andersson fick beröm av hemmalagets tränare Kjell Jonevret. Han löpte över enorma ytor, vann många dueller men kom aldrig till något riktigt läge. Anfallsspelet var obetydligt även om "di gule" hade några möjligheter innan 0-2-målet.

– Det kändes som om kvitteringsmålet var på gång när de fick in tvåan. Även om det kanske inte hade varit rättvist med oavgjort var det mest logiskt vid den tidpunkten i matchen då vi var det bästa laget, menade Leif Ohlsson.

Positivt om något sådant fanns var att IFK Malmö inte drog på sig några varningar som innebär avstängning mot Assyriska. Enda varningen fick Jonas Danielsson för ojust spel.

Hometeam: FC CAFÉ OPERA
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-0
Arena: Stockholms Olympiastadion
Crowd: 202
Referee: Sven-Martin Åkesson, Kode, Hans Grönlund, Njurunda, Per Jansson, Timrå
Goal: 1-0 (34) Göran Marklund, 2-0 (73) Erik Sundin
Homewarning: Markus Karlsson
Home sent of: –
Homempv: Andreas Ingel
Awaympv: Christian Andersson
Hometeam Squad: Kjell Jönsson

Daniel Arnefjord
Niklas Sandberg
Filip Bergman
Markus Karlsson

Andreas Ingel
Mattias Moström
Joakim Hagernäs
Niklas Larsson

Göran Marklund
Erik Sundin
Hometeam Sub: Sebastian Wiklander (Markus Karlsson 71)
Daniel Lundkvist (Erik Sundin 81)
Olle Siösteen (Joakim Hagernäs 83)
Andreas Lifbom
Alexander Valentini (målvakt)
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Ivan Milosevic
Dan Ingvarsson

Niclas Öberg
Christian Andersson
Awayteam Sub: Mattias Filipanics (målvakt, Kenneth Mattsson 38)
Martin Abrahamsson (Niclas Öberg 74)
Pontus Andersson (Johan Åkesson 79)
Marcus Nilsson