Ett mål som kan betyda mycket för IFK Malmö

Lättnaden i IFK Malmö gick inte att ta miste på efter det viktiga 1-1-målet på stopptid mot Assyriska. Tacka Magnus Eriksson för det! Han var nämligen den som såg till att det inte blev den sjätte raka förlusten i Superettan och att laget nu är över nedflyttningsstrecket.

Domaren Jonas Hagberg från Kristinehamn hade lagt till tre minuter, men Magnus Eriksson behövde inte riktigt så mycket tid för att göra det förlösande målet. 56 sekunder in på stopptid var kvitteringen ett faktum.

– Just nu känner jag bara en stor lättnad och i alla fall en tillfällig glädje. Detta var oerhört viktigt för fortsättningen, men vi måste börja spela bättre, konstaterade matchhjälten Magnus Eriksson till ifkmalmo.com.

Nikolaj Rasmussen slog en långboll mot Magnus Eriksson. Den gule skyttekungen vände bort ett par backar och ur snäv vinkel smällde han av. Hans tionde mål för säsongen. Ett riktigt flytmål, men kanske också det viktigaste av dem alla.

– Jag siktade mot bortre, man kan aldrig säga att man siktar mot krysset. Men det var ändå där det hamnade, flinade Magnus Eriksson.

– Kan lugnt erkänna att jag hade tur. Min enda tanke var att få på ett skott och se om någon dök upp, men vilket flyt att skottet var så pass bra att det gick in.

IFK Malmö var egentligen inte alls värda poängen. Spelet var inte bra på långa vägar. Men krigandet, det som varit en akilleshäl många gånger den här säsongen var beundransvärt. framförallt i andra halvan av andra halvlek.

– Det får vi ta med oss att vi aldrig gav upp. Vi gjorde en bra avslutning på matchen, även om jag var orolig att vi aldrig skulle få in det där kvitteringsmålet, betonade IFK-tränaren Leif "Fille" Ohlsson.

Då passningsspelet inte alls fungerade blev det istället till att kriga. I samband med att man gick över till diamant igen blev det en viss förbättring på mittplan även om de heta chanserna uteblev. Med Magnus Eriksson ensam på topp hade det inte alls fungerat.

– Uppflyttningen av Jörgen Svensson gav oss hopp och när vi körde på med tre man i slutet då lyckades vi till slut också få in bollen, förklarade Leif Ohlsson.

– Vi spelade för jäkla dåligt idag (läs lördag), men vi krigade hela tiden däruppe och det gav utdelning. Assyriska är svåra att möta, de håller mycket i bollen och då blir det mest för oss att jaga utan boll, sade Magnus Eriksson.

Poängen var faktiskt bara IFK Malmös andra på sex försök mot Assyriska i Superettan. Den enda tidigare poängen kom förra året efter 0-0 på bortaplan. Ett gult spöke som på sitt sätt spökar vidare.

– Därför måste vi vara nöjda med den här poängen. Vi visade att vi kanske kan ta de där poängen som krävs för att stanna kvar i den här serien. Det handlar bara om att hela tiden kämpa, menade "Mange".

1-1 mot Assyriska förde IFK Malmö två placeringar upp i tabellen. Skulle Trelleborg besegra Forward samtidigt som Kalmar tar Falkenberg är man också över nedflyttningsstrecket när omgången ska till att summeras.

Förutom då Magnus Eriksson fanns det individuellt inte många plusvarianter. Mittbacken Marcus Svensson gjorde dock i vanlig ordning en stark insats och sedan fanns det flera som vägrade ge upp.

Härnäst väntar bortamatch mot Bodens BK för IFK Malmö. Ett lag som man i våras slog med hela 4-1 sedan BBK-målvakten Fredrik Tervaniemi blivit utvisad. Lika lätt lär det inte gå denna gången.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: ASSYRISKA FÖRENINGEN
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 509
Referee: Jonas Hagberg, Kristinehamn, Peter Magnusson, Malmö, Per Karlsson, Örebro
Goal: 0-1 (41) Kabba Samura, 1-1 (90+1) Magnus Eriksson
Homewarning: Jörgen Svensson, Magnus Eriksson
Home sent of: –
Homempv: Magnus Eriksson
Awaympv: Christos Christoforidis
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Christian Andersson
Jörgen Svensson
Jonas Danielsson
Dan Ingvarsson
Johan Åkesson

Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Nikolaj Rasmussen (Christian Andersson 58)
Martin Abrahamsson (Dan Ingvarsson 73)
Niclas Öberg (Johan Åkesson 85)
Pontus Andersson
Martin Alm (målvakt)
Awayteam Squad: Erland Hellström

Johan Ländin
Pierre Bengtsson
Zoran Manovic
Ghassan Heamed

Eddie Moussa
Michael Borgqvist
Ivan Isakovic
Joel Riddez

Kabba Samura
Christos Christoforidis
Awayteam Sub: Pagguy Zunda (Eddie Moussa 58)
Tomas Andersson (Christos Christoforidis 79)
David Durmaz
Melke Demir
Jonas Bohlin (målvakt)