Ännu inte slutspelsklart för P87

IFK Malmös P87 hade chansen att definitivt säkra en SM-slutspelsplats vid poäng mot Kvarnby IK i Pojkallsvenskan Södra Götaland på söndagen. Istället gjorde man en av sina sämsta matcher någonsin och förlorade med hela 1-5.

– Det är så att man nästan skäms. Bara för att spelarna tror att allt är klart går de ut med inställningen att det här vinner vi lätt, men det gör man inte om man inte kämpar, kommenterade "di gules" P87-tränare Kenneth Folkesson.

Kvarnby fick bästa tänkbara start. I medvinden gjorde man 3-0 under matchens första tio minuter. När sedan Paul Havn blev utvisad med mindre än en halvtimme spelad var matchen körd.

– Tog bara några minuter innan han gick och gnällde till sig en varning för att någon drog honom i shortsen. Vid andra varningen var det dock hands, betonade IFK-tränaren.

Förlusten kan komma att bli mycket ödesdiger för IFK Malmö även om det fortfarande ska mycket till för att man ska missa andraplatsen. Kvarnby har en match kvar och kan komma upp i 37 poäng, IFK har två kvar och har redan nu 36 poäng.

– Visst ser det bra ut, men har vi samma inställning som vi hade i denna match kan vi glömma allt vad slutspel heter. Nu gäller det att vi krigar för livet och verkligen visar att vi vill gå vidare.

Kvarnby IK – IFK Malmö 5-1 (4-0)

Arena: Husiegårds IP
Domare: Johnny Babic, Malmö, Goran Voloder, Malmö, Bakir Juklen, Malmö
Mål: 5-1 (60) Carl Holm
Varningar: Paul Havn 2, Ali Jasim, Blerim Mullici (IFK)
Utvisningar: Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Ali Jasim
Ahmed Tamim
Henry Safi

Paul Havn
Edgardo Menjivar

Avbytare

Armend Kryeziu
Carl Holm
Cliff Berger
Rogelio Diaz
Nezir Mehmeti (målvakt)