Perfekt start för "di gule" i comebacken

IFK Malmö stod för en stabil insats i elitseriecomebacken och vann komfortabelt över Djurgårdens IF med 29-23. DIF gjorde visserligen matchens första mål, men därefter var det "di gule" för hela slanten.

Segern var i stort sett ohotad, frånsett en lite orolig period då vi fick två spelare utvisade samtidigt i mitten av andra halvlek. Då var Stockholmarna så nära som 22-19, men det var också det närmaste de kom under matchens 45 sista minuter.

Hemmalaget stod för en väldigt gedigen insats och med tanke på att Andreas Agerborn satt på bänken ännu inte fullt matchtränad, samt att Bastian Andersson var skadad och vilade kan det bara bli mycket bättre. Det bådar givetvis gott inför fortsättningen.

Dagens store spelare i det gula lägret, som mycket välförtjänt tilldelades priset som matchens lirare var Magnus Nilsson. Hans inledande tjugo minuter är något av det bästa jag har sett honom prestera och i mina ögon är han troligtvis seriens bästa playmaker.

Andra framträdande roller spelades av målvakten Tomas Drivstedt med närmare 20 räddningar, försvarsgiganten Fredrik Nilsson och debutanten Sebastian Geissler som fick en perfekt i den gula tröjan.

Nye polacken Daniel Grobelny gjorde också bra ifrån sig. Han mattades dock något i slutet och borde kanske ha fått vila några minuter i mittskedet för att då kunnat vara fräschare i slutskedet.

Får inte heller glömma att nämna Mattias Lindkvist från Olympic/Viking som gjorde sin första elitseriematch och gjorde det riktigt bra.

Vårt kantspel fick vi idag (läs söndag) inte till att fungera speciellt bra, men här räknar jag med bättre utdelning framöver.

Bäst i ett blekt Djurgården var vänsterhänte skytten Fredrik Wahlström som gjorde åtta mål. I övrigt har Järnkaminerna en del att fundera över. I premiären var det inte mycket som stämde.

Nu har vi två derbyn i rad på bortaplan, på söndag möter vi IFK Ystad och nästa onsdag Lugi, innan det är dags att ta emot IFK Tumba i nästa hemmamatch söndagen den 5/10.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: DJURGÅRDENS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-10
Scorefull: 29-23
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 1474
Referee: Göran Jonsson, Skara, Henrik Mäkinen, Falköping
Goal: –
Homewarning: Fredrik Nilsson, Marius Vargalui, Pär Winkvist, Sebastian Geissler
Home sent of: –
Homempv: Magnus Nilsson
Awaympv: Fredrik Wahlström
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Torbjörn Jacobsson

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Daniel Grobelny
Pär Winkvist
Andreas Agerborn
Fredrik Nilsson
Sebastian Geissler
Hometeam Sub: Magnus Nilsson 8 (1)
Sebastian Geissler 7
Daniel Grobelny 6
Marcus Wallgren 2 (2)
Marius Vargalui 2
Mattias Lindkvist 2
Pär Winkvist 2
Awayteam Squad: Thomas Forsberg
Anders Lindqvist

Carl Magnus Källfelt
Zoran Buzdika
Vaggo Schjölin
Micael Schjölin
Patrick Quinones
Andreas FJällström
Calle Tagesson
Micha Bruman
Milan Grubanov
David Andersson
Daniel Jovanovski
Fredrik Wahlström
Awayteam Sub: Fredrik Wahlström 8
Zoran Buzdika 4
Micael Schjölin 3 (2)
Milan Grubanov 3
Andreas Fjällström 2
Calle Tagesson 2
Patrick Quinones