P87 tappade klar ledning

Sista matchen före allvaret i det stundande SM-slutspelet blev inte det minsta allvarlig för IFK Malmös P87. Man hade ledningen med 4-2 mot Landskrona BoIS, men tappade till 4-4.

– Vi hade gärna avslutat med en seger, men det är svårt när man inte jobbar helhjärtat i 80 minuter. Det var alldeles för slapphänt bakåt, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

– Viktigaste av allt var dock i slutändan att vi tog oss till slutspel. Om vi hade vunnit eller förlorat i denna match hade egentligen inte spelat någon roll alls.

IFK Malmö inledde oerhört piggt och innan matchklockan hade tickat i tre minuter var ställingen 2-0 till hemmalaget. Då matchen i princip inte betydde något kunde man dock inte hålla skärpan hela tiden.

– Jag är trots allt ganska besviken eftersom det inte blev seger. Oavsett vad det är för en match går vi alltid ut för seger. Men för det var killarna inte tillräckligt tända, sade Kenneth Folkesson.

I SM-åttondelsfinalen nästa helg möter man Jönköpings Södra på bortaplan. Seger där och vinnaren i mötet Lundby – Högaborg står på tur hemma i Malmö.

Till den matchen får man tillbaka Blerim Mullici, Edgardo Menjivar, Matko Scapec-Kukina och Migjen Shaqiri som alla var avstängda mot Landskrona. En del av de skadade spelarna lär dessutom vara åter.

– Det ser ganska bra ut inför matchen förutom att Armend Kryeziu (nyckelbenet) och Ali Jasim (vrickad fot) lär missa den. Nick Holk som fick problem med andningen mot Kristianstad är nog tillbaka.

Juan-José Cruz Jarlhov stod för ett stabilt intryck på innermittfältet och var dagens bäste IFK:are. En annan tongivande spelare i den första halvleken var mittfältaren Ahmed Tamim.

– Juan-José har haft svårt att ta en ordinarie plats då han inte har visat hundraprocentig inställning till fotbollen. Nu när sex spelare saknades visade han dock att han vill vara med och slåss om platserna.

IFK Malmö – Landskrona BoIS 4-4 (4-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Predrag Petrovski, Malmö, Dimce Karanfilovski, Malmö, Daniel Abalo Caldera, Malmö
Mål: 1-0 (2) Paul Havn, 2-0 (3) Henry Safi, 3-1 (25) Henry Safi, 4-2 (39) Darjan Maletic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Cliff Berger
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Tawfiq Shams
Ali Jasim
Carl Holm
Ahmed Tamim

Paul Havn
Henry Safi

Avbytare

Juan-José Cruz Jarlhov
Rogelio Diaz
Yassine Soumah
Nezir Mehmeti (målvakt)