Tipselit vann med 10-2

Det är inte ofta som ett lag gör tio mål i fotboll. Särskilt inte i en serie som Juniorallsvenskan Södra Götaland. Men på onsdagskvällen fick IFK Malmös Tipselit verkligen känna på det när man utklassade Kristianstads FF med 10-2.

– Blev lite större seger än vad jag vågat tro på, men det är såklart bara positivt. Ojämn var matchen heller inte förutom sista halvtimmen. Det kändes dock redan från matchstart att vi var något hetare, sade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Förutsättningarna inför matchen var enkla. Seger med två mål eller mer skulle ge "di gule" en slutlig tredje plats i serien. Och det klarade man med råge. Åtta mål blev segermarginalen till slut. Vann serien gjorde Trelleborgs FF före Kristianstads FF.

– Visst lite stora var siffrorna allt, men det är bara roligt att göra lite mål ibland. En enorm laginsats, vad mer kan man säga. Jag är jättenöjd med vad killarna presterade.

Zoran Jovanovic var planens store lille lirare. Kristianstadsförsvararna fick sällan stopp på honom och det vittnar inte minst fem mål och några assist om. En härlig spelare att se, oerhört teknisk och snabb. I honom finns mycket potential att bli något.

– Han är en artist, han gör mycket mål och dessutom är de för det mesta riktigt snygga. Det är en grovjobbare som ger allt för laget och har en underbar inställning, betygsatte Mikael Svensson.

En annan tongivande spelare var Tobias Kristensson som styrde och ställde på mittfältet. Inte många bollar slank igenom och det var överlag en helgjuten insats.

IFK Malmö – Kristianstads FF 10-2 (3-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-0 (25) Zoran Jovanovic, 2-0 (27) Migjen Shaqiri, 3-0 (30) Valon Muslijaj, 4-2 (60) Zoran Jovanovic, 5-2 (65) Valon Muslijaj, 6-2 (69) Zoran Jovanovic, 7-2 (73) Nana Piesie, 8-2 (76) Zoran Jovanovic, 9-2 (83) Nana Piesie, 10-2 (86) Zoran Jovanovic
Varningar: Azeem Razwan 2, Migjen Shaqiri (IFK)
Utvisningar: Azeem Razwan (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Haris Xhemajli
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Matko Scapec-Kukina
Tobias Kristensson
Fatos Queriqi
Azeem Razwan

Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri

Avbytare

Iboy Zenghore (Matko Scapec-Kukina 46)
Nana Piesie (Migjen Shaqiri 65)
Ahmed Abed el Karim
Richard Adamczyk
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)

Även Ali Jasim var med í 17-mannatruppen