Inför Jönköpings Södra IF – P87

På söndag klockan 14:00 är det dags. Då drar SM-slutspelet igång för IFK Malmös P87 med åttondelsfinal borta mot Jönköpings Södra. Ifkmalmo.com hårdbevakar matchen på Stadsparksvallen och finns på plats med både reporter och fotograf.

Startelvan (4-4-2): Nezir Mehmeti – Cliff Berger, Nick Holk, Hajriz Maloki, Lirim Sali – Blerim Mullici, Ali Jasim, Matko Scapec-Kukina, Ahmed Tamim – Paul Havn, Migjen Shaqiri. Avbytare: Carl Holm, Edgardo Menjivar, Juan-José Cruz Jarlhov, Tawfiq Shams, Philip Esbjörnsson (målvakt)

Aktuellt: Den enda som inte är hundraprocentig är mittbacken Nick Holk som tappade luften i matchen mot Kristianstad häromveckan. Han har inte alls kunnat träna i veckan, men ska förhoppningsvis kunna spela på söndag, vilket man vet först då.

Kenneth Folkesson, tränare: – Det ska bli mycket roligt att vara med i SM-slutspelet. Även om det gäller att ta en match i taget så tror jag att det kan gå riktigt bra för vår del.

Men först är det Jönköping som gäller. Jag har snackat med Östers IF:s tränare som gav mig en hel del värdefull information. Tycker mig ha fått veta det mesta så vi ska vara väl förberedda inför matchen.

De spelar 4-4-2 och ska tydligen vara ett väldigt offensivt lag som gjorde hela 71 mål på de 18 matcherna i serien. Sedan släppte de bara in 19 mål så de är nog bra även defensivt.

Träningarna de senaste dagarna har varit riktigt bra och det är en taggad 18-mannatrupp som åker upp på söndagen. Förutom de som spelar från start och sitter på bänken följer Darjan Maletic och Henry Safi med i fall det skulle hända något.