Tipselit utslaget ur junior-DM

Tennissiffror det var vad IFK Malmös Tipselit förlorade med i juniorernas DM-kvartsfinal mot Helsingborgs IF. Men det var kanske inte så konstigt heller då tre ordinarie spelare istället spelade med P87 uppe i Jönköping.

– Vi var absolut inte totalt underlägsna, men vi har en hel del att jobba med för att komma i fatt. Sedan ska man också tänka på att vi inte hade vårt bästa lag, sade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson efter 1-6 mot Helsingborg.

Hyfsat var det också inledningsvis. Nana Piesie kvitterade HIF:s ledning efter tjugo minuter, hade chansen att öka på, men istället gjorde Helsingborg tre snabba mål fram till paussiffrorna 4-1.

– Ingen bra första halvlek alls, men i andra blev det betydligt bättre och det var riktigt jämnt, konstaterade Mikael Svensson. Men samtidigt var de det bästa laget som vi har mött, de var oerhört passningsskickliga och hade ett betydligt högre tempo än vi.

Fatos Queriqi och Tobias Kristensson stod för ett bra jobb på mittfältet. I övrigt var det ingen som höjde sig över mängden och det blir nu att ladda om batterierna till torsdagens MM-final mot Limhamns IF.

Helsingborgs IF – IFK Malmö 6-1 (4-1)

Arena: Olympiafältet
Mål: 1-1 (20) Nana Piesie
Varningar: Azeem Razwan 2, Fatos Queriqi, Ibrahim Abou-Alpha (IFK)
Utvisningar: Azeem Razwan (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Haris Xhemajli
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Iboy Zenghore
Tobias Kristensson
Fatos Queriqi
Azeem Razwan

Nana Piesie
Ahmed Abed el Karim

Avbytare

Richard Adamczyk (Ibrahim Abou-Alpha 30)
Andreas Engler Ludviksson (målvakt, Adnan Zukancic 46)
Mohammed Faour (Haris Xhemajli 46)
Himan Shaker (Richard Adamczyk 70)
Yassine Soumah (Ahmed Abed el Karim 80)

Även Ymridin Gashi var med i 17-mannatruppen.