P87 tar sikte mot SM-final

IFK Malmös P87 står inför sin tuffaste och mest inspirerande uppgift hittills. Vid vinst i lördagens SM-semifinal borta mot AIK väntar spel om SM-guldet nästa fredag.

– Redan när vi blev klara för slutspelet visste vi att vi hade stått för den främsta prestationen genom tiderna av ungdomslagen i "di gule", säger IFK Malmös tränare Kenneth Folkesson.

– Därför är det också oerhört glädjande att vi kunnat ta oss till en semifinal. Men vem säger att det ska ta stopp här? Vi är sugna på minst en final och jag tror att vi har en jättechans att ta oss dit.

Större delar av säsongen såg det också ut som IFK Malmö skulle ta och ro hem hela Pojkallsvenskan Södra Götaland. Men ett lite oinspirerat spel i slutändan då avancemanget i praktiken var klart gjorde att Malmö FF kunde gå om.

– Det har dock inte spelat någon roll. Motståndet vi har fått har inte varit svårare för den sakens skull. Kanske till och med bra att vi blev tvåa för MFF åkte ju ut efter straffar mot Öster i åttondelen, menar Kenneth Folkesson.

Öster är också ett annat av de fyra kvarvarande lagen. I sin semifinal möter man IF Brommapojkarna. Även det uppe i Stockholm, fast på söndagen. Frågan är då vad Kenneth Folkesson vill ha för motståndare i en eventuell final.

– Jag bryr mig inte ett minsta dugg om vem vi skulle få möta. Huvudsaken är att vi tar oss dit. Sedan oavsett motstånd måste de vara ruggigt bra om de ska slå oss.

Ett litet orosmoment är att den särklassigt bästa spelaren i kvartsfinalen mot Högaborgs BK, Blerim Mullici, är avstängd i semifinalen efter att han fått sitt andra gula kort.

Armend Kryeziu är tillbaka efter sin nyckelbensskada och spelar från start till höger på mittfältet där Matko Scapec-Kukina annars hade spelat. Matko kunde nämligen inte närvara på fredagens träning på grund av migrän.

– Men jag tycker ändå att det ser rätt bra ut. De som ska spela är helfokuserade på vad de ska göra. Jag är inte det minsta orolig även om vi saknar Blerim. Laget bygger inte på en spelare.

Sista träningen innan matchen var förlagd till Anderslövs konstgräs, samma underlag som man ska spela på mot AIK. Den en och en halvtimme långa träningen på konstgräs kan visa sig betydelsefull.

– Det var bra intensitet och härlig inställning på träningen. Bra att vi fick den här chansen att känna på underlaget, betonade Kenneth Folkesson innan han satte sig i bilen för att åka till träningen med IFK Malmö Bandy.

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Armend Kryeziu
Cliff Berger
Migjen Shaqiri
Edgardo Menjivar
Ahmed Tamim

Paul Havn

Avbytare

Carl Holm
Juan-José Cruz Jarlhov
Tawfiq Shams
Philip Esbjörnsson (målvakt)