På tråden: Patrik Johansson

Patrik Johansson fick efter TFF-matchen i början av september månad kicken som tränare för IFK Malmö. Leif "Fille" Ohlsson tog över för att försöka rädda kvar laget i Superettan. Något som alltså inte lyckades. Ifkmalmo.com ringde upp Patrik Johansson.

– Det är verkligen beklagligt att man inte lyckades hålla sig kvar. För Malmöfotbollen är det ett stort avbräck och även för mig känns det såklart tungt. Jag har fortfarande känslor kvar för IFK Malmö, trots det som hände.

– Tycker synd om föreningen och är inte på något sätt skadeglad. De valde att ta det beslutet som de gjorde och det kan man inte hacka på dem för. Man får gilla läget helt enkelt.

– Lider verkligen med Glenn Holgersson. Synd att han inte satte den straffen och blev matchvinnare istället. Det hade han varit värd. Många matcher är det ju som IFK tagit poäng tack vare honom.

Kan IFK Malmö klara av att snart gå upp igen?

– Det är klart att de kan. Vi visste redan i våras när vi värvade unga spelare att det var en chansning och att det kanske tog tid innan de passade in i Superettankostymen. Men får IFK Malmö behålla sin trupp så har man god chans att gå upp igen.

– Redan första året kanske man inte klarar av det, men tiden talar för klubben. Att pojklaget blivit klart för SM-final mot Brommapojkarna är såklart oerhört glädjande och betydelsefullt. Inom 2-3 år är jag övertygad om att man är tillbaka. Kanske även tidigare än så.

Hur har du det med anbud inför nästa säsong? Många har placerat dig som assisterande tränare i Malmö FF. Din kommentar?

– Jag har jobb nästa år, men vilken klubb det blir vill jag inte kommentera. Bara att bli nämnd som assisterande tränare i MFF är dock smickrande. Besked om var det blir meddelas nästa vecka.