Onödig förlust för IFK Malmö

IFK Malmö – Kroppskultur 25-26 i en så kallad fyrapoängsmatch. Det var inte bra. Absolut inte bra. Den här förlusten var ju så onödig.

Även om Kroppskultur hade planens bäste spelare i målvakten Nicklas Gonzales som svarade för uppemot 20 räddningar, många högt kvalificerade.

Ändå började det bra. Tomas Drivstedt spikade igen IFK-kassen nästan sju minuter från start med 3-0-ledning för IFK. Det kunde varit mer. Men precis som under resten av matchen, så stressade hemmalaget bort alldeles för många lägen.

Slarviga kontringar och dåligt skytte, vilket också bidrog till att Kropps målvakt fick priset som gästernas bäste. Om man säger att IFK inte vårdade bollen speciellt väl, så är det ett understatement.

I den sista tiominutersperioden av första halvlek kom ett riktigt ras, när Kropps tilläts göra 6-2 och i halvtid var det 10-14. Man skönjde en ljusning i andra halvlek när gult kom tillbaka till 16-16. Man följdes åt till 23-23.

Men Kroppskultur avgjorde vid 23-25 respektive 24-26 och när IFK:s 25:e mål kom var det bara sekunder kvar. Det var en bitter förlust.

– Vi spelade inte bra och vi förlorade på att vi inte klarade av våra anfall. Kropps hade också en lite bättre målvakt än oss idag, summerade en förklarligt nedstämd coach Ion Vargalui.

– Det här var en fyrapoängsmatch och då måste vi kämpa bättre!

Det låter sig förstås sägas. Men Kroppskultur genomförde också den taktik man bestämt sig för till punkt och pricka. Defensivt spel och så hade man den rätta nyckeln i att ta bort Magnus Nilssons samarbete med Sebastian Geissler.

Kropps har också ett jämnt lag som är mycket samspelt. Man hade tio spelare som kom med i målprotokollet, IFK hade fem. Mindaugas Andriuska blev spelklar och gjorde debut.

"Danskletten" kom till Malmö i fredags och hade bara två träningar med laget bakom sig. Det säger sig självt att samspelet inte fungerade friktionsfritt, men att han har en vänsterbössa råder det ingen tvekan om.

Mindaugas blev bäste målskytt i IFK med åtta mål. Han kommer att bli en tillgång.

– Jag är besviken för vi hade ju chansen. Men det är inte så lätt att komma in i ett nytt lag med bara två träningar tillsammans och vi gjorde för många tekniska fel. Det blir förhoppningsvis bättre i framtiden när vi fått jobba oss samman, menade Mindaugas Andriuska.

I övrigt då? Tja, det är kanske inte så lätt att hitta glädjeämnen när Magnus Nilsson och Sebastian Geissler kom bort.

Men Andreas Agerborn får plus och svarade för sex mål men fick inte överväldigande mycket speltid – utsågs dock till hemmalagets bäste spelare.

Inte heller Mattias Lindkvist som var den som försökte och svarade för det irrationella fick vi se så mycket. Nu ser vi fram emot en positiv överraskning av IFK Malmö!

Text: Peter Kastensson

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: GF KROPPSKULTUR
Awayteam form: –
Scorehalf: 10-14
Scorefull: 25-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 505
Referee: Stefan Silfverberg, Hjärup, Jonas Johnsson, Hjärup
Goal: –
Homewarning: Andreas Agerborn, Mindaugas Andriuska
Home sent of: –
Homempv: Andreas Agerborn
Awaympv: Niclas Gonzalez
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Torbjörn Jacobsson

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Daniel Grobelny
Andreas Agerborn
Fredrik Nilsson
Sebastian Geissler
Mindaugas Andriuska
Hometeam Sub: Mindaugas Andriuska 8 (2)
Andreas Agerborn 6
Magnus Nilsson 5 (2)
Sebastian Geissler 4
Mattias Lindkvist 2
Awayteam Squad: Nicklas Gonzalez
Petter Hansson

Patrik Olsson
Jesper Ericsen
Fredrik Niklasson
Jonathan Gniste
Jonny Hiltunen
Henrik Andreasson
Börge Brown
Fredrik Elf
Ingemar Olsson
Per Malmqvist
Daniel Lundgren
Christian Hagberg
Awayteam Sub: Patrik Olsson 5
Ingemar Olsson 4
Jonny Hiltunen 4
Daniel Lundgren 3
Henrik Andreasson 3 (3)
Fredrik Elf 2
Jonathan Gniste 2
Börge Brown
Jesper Ericsen
Per Malmqvist