P87 kan bli bäst i Sverige

Fem dagar har gått sedan den gastkramande SM-semifinalen mot AIK för IFK Malmös P87. Fem dagar av spänning och förväntan inför fredagens stundande final mot IF Brommapojkarna. En match som kan ge gult SM-guld. Ett efterlängtat sådant.

– Det har varit en rolig vecka. Jag har nog aldrig sett killarna så här tända inför en uppgift som den mot BP. Allt har varit grymt bra och det finns inget negativt alls som har stört uppladdningen, konstaterar IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

– Hade varit perfekt att avsluta det här underbara året med att bli svenska mästare. Det hade definitivt varit toppen på isberget och vi ska göra allt för att bärga hem det till Malmö.

Någon lätt uppgift blir det dock sannerligen inte. IF Brommapojkarna har en mycket välskött ungdomsavdelning som producerar talanger på löpande band, både till det egna laget och till övriga fotbolls-Sverige.

Pojk-SM är också något som passar BP. De två senaste åren har man tagit hem rubbet och totalt sedan 1992 har hela fem mästerskap slutat med seger för Brommapojkarna.

– Imponerande måste jag säga, men imorgon (läs fredag) är det vi som går ut och bryter den trenden. Vi går inte ut med någon annan inställning än att gå ut och vinna, men de får gärna räknas som favoriter, menar Kenneth Folkesson.

SM-semifinalen förra lördagen mot AIK slutade 5-3 efter straffar. En match där Blerim Mullici, matchhjälte i kvartsfinalen mot Högaborgs BK saknades på grund av avstängning. Nu är han emellertid tillbaka och startar istället för Armend Kryeziu.

– Armend kom inte alls upp i sin normala kapacitet. Det syntes att han precis varit skadad och att det var hans första match. Han vågade inte gå fullt in i närkamperna och det var också därför vi var tvungna att ta ut honom så tidigt.

Tre träningar har avverkats sedan AIK-matchen. För att spara på krafterna inför finalen valde man att vila på torsdagen. Välbehövligt då X2000 som ska ta laget till Stockholm lämnar Malmö Central redan 06:14 på fredagsmorgonen.

Klockan 17:00 börjar sedan finalen på Skytteholms IP, samma ställe som man spelade semifinalen på. Prisutdelningen kommer slutligen att ske på lördagen i samband med cupfinalerna inne på Råsunda.

– Mycket spännande och en helt fantastisk upplevelse oavsett hur det går. Men tänk om det hela också slutar med att vi vinner SM-guld efter att slagit två Stockholmslag på deras egen hemmaplan, påpekar Kenneth Folkesson.

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Cliff Berger
Migjen Shaqiri
Ahmed Tamim
Edgardo Menjivar

Paul Havn

Avbytare

Armend Kryeziu
Carl Holm
Juan-José Cruz Jarlhov
Tawfiq Shams
Philip Esbjörnsson (målvakt)