Hegenius: Grimman – det optimala valet

Det var länge ovisst vilken tränare IFK Malmö skulle välja inför nästa säsong. I en månad fick lagets anhängare gå och vänta på vem som skulle efterträda Patrik Johansson och sedermera Leif "Fille" Ohlsson.

Och så kom svaret, i mitten av förra veckan, Anders Grimberg, succétränaren som i par med Ulf Larsson förde TFF till allsvenskan.

Det är bara att gratulera IFK Malmö till detta kap. "Grimman" är snudd på det optimala valet. En ung hungrig tränare med offensiv fotboll som adelsmärke.

Utan att ställa alltför höga krav på honom så är nog just Grimman den som kan få IFK på rätt köl igen. En genomsympatisk kille som talar spelarnas språk.

Hur som helst skall det bli mycket intressant och se vad han kan åstadkomma med IFK. Själv spelade han tre säsonger i den gula dressen under den tunga tiden i mitten av 90-talet. Och den gode Grimman gjorde då stor nytta med sin rutin.

Lika stor nytta kommer han säkert och göra som tränare. Grimman som härmed för andra gången hälsas välkommen i de gula leden.

Vi var nog många som blev lika positivt överraskade att IFK Malmö blev hans val. Merparten trodde med stor sannolikhet att han skulle bygga vidare på det fina bygge han och Uffe höll på med i palmernas stad, Trelleborg.

– Visst, men under de senaste 21 åren har jag ägnat 19 av dem åt fotbollen i Trelleborg. Jag ville hem till Malmö. Det visste IFK om, och så blev de, sade Grimman på presskonferensen.

Han bor tillsammans med sin familj på Limhamn och får numera cykelavstånd till träningarna.