Holgersson går motsatta vägen – klar för MFF

Förhandlingarna mellan klubbarna återstår visserligen. Men på fredagen blev det definitivt klart att Glenn Holgersson byter upp sig – lämnar division 2-klubben IFK Malmö för att återvända till allsvenska Malmö FF. Kontraktet är på två år.

– Vanligare att det är åt andra hållet. Måste vara ganska många år sedan en spelare senast gick från IFK till MFF. Men det ska bara bli roligt, säger den 24-årige ytterbacken till ifkmalmo.com.

Holgersson var under den gångna säsongen en av få imponerande spelare i IFK Malmö. Som offensiv vänsterback gjorde han sex mål i Superettan, näst Magnus Eriksson flest i "di gule". Nästan omedelbart efter säsongsslut tog MFF kontakt.

– De var mycket intresserade av mig från första början. Efter tre veckors provträning är allt nu klart och det känns skönt att få återvända. Jag känner att jag mognat och har betydligt mer att ge än förra gången.

2000 var året då Glenn Holgersson kom till IFK Malmö från Höllvikens GIF. Eller egentligen var det Malmö FF. Han var bara utlånad till HGIF under 1999 då han inte lyckats ta en ordinarie plats i allsvenskan.

– Tiden i IFK var nyttig för mig, synd bara att den fick ett så tråkigt slut. Men jag hoppas och tror att man klarar av att ta sig tillbaka till Superettan, påpekar Glenn Holgersson.