Målskyttet juniorernas fall i Skånecupen

Snålt bakåt och i två av tre matcher även snålt framåt. Målskyttet blev fallet för IFK Malmös juniorlag 1 i Skånecupens gruppspel på söndagen. Ändå var det i slutändan bara ett mål som fattades för att gå vidare.

– Vi förlorade inga matcher, men gick ändå inte vidare. Visst känns det lite försmädligt. Stundtals spelade vi riktigt bra. Men det räcker inte bara med det och att skapa chanser. Bollen måste också in, konstaterade IFK Malmös U-tränare Mikael Svensson.

Med knappa två minuter kvar i den avgörande gruppspelsmatchen mot IFK Trelleborg låg man under med 0-1. Alla krafter satsades framåt. Nick Holk dundrade också omgående in kvitteringsbollen och man var jättenära ett segermål.

– Efter ett nytt långskott av Nick tog bollen kryss, ribba, stolpe och ner på mållinjen innan den rensades undan. Så nära var vi ett vidare avancemang. Men det är bara att ta nya tag. Marginalerna inomhus är hårfina, betonade Mikael Svensson.

Gruppspel

Grupp 5

Bjärreds IF – IFK Malmö 1 1-5
Mål: 0-1 (3) Shaban Sadiku, 0-2 (4) Shaban Sadiku, 0-3 (7) Nick Holk, 0-4 (10) Shaban Sadiku, 0-5 (12) Iboy Zenghore
Varningar: Shaban Sadiku (IFK)

IFK Malmö 1 – Dalby GIF 0-0
Mål:
Varningar: Andreas Engler-Ludviksson (IFK)

IFK Malmö 1 – IFK Trelleborg 1-1
Mål: 1-1 (13) Nick Holk
Varningar:

IFK MALMÖ 1

Andreas Engler-Ludviksson

Matko Scapec-Kukina
Blerim Mullici
Nick Holk
Himan Shaker
Shaban Sadiku
Iboy Zenghore
Mohammed Faour
Azeem Razwan