17-1 till IFK Malmö i inomhus-DM

17-1 i målskillnad. Inte sjutton skulle det då hänga på håret för att ta hem gruppsegern i inomhus-DM för 17-åringar. Men IFK Malmös 1-1 i första matchen mot Malmö Anadolu BI tvingade laget till storsegrar i de kommande två för att ta sig vidare till kvartsfinal.

– Skall väl innerligt erkänna att jag aldrig var särskilt orolig. Vi skapade chanserna så någon gång skulle målen komma. Sedan borde vi såklart vunnit även mot MABI, kommenterade IFK Malmös juniortränare Rachid Zaryouch.

De stora mängderna missade målchanser kunde alltså blivit kostsamma. Och med lite oflyt kunde det varit en IFK:are som skjutit bort "di gule". Daniel Jovanovic som kvitterade för MABI har skrivit på för IFK Malmö. Det är bara papperna som inte skickats in.

– Hade verkligen varit surt om vi åkt ut på det. Men de ska se till att det ordnas omedelbart med övergången. Vi ska också prata lite med "Bato" för att allt ska gå rätt till, betonade sportchefen Leif "Fille" Ohlsson.

För att gå riktigt långt i söndagens slutspel krävs det alltså en betydligt bättre kyla i avsluten. Med normal utdelning hade IFK Malmö gjort dubbelt så många mål. Det talar om överlägsenhet. Betydligt tuffare lär det bli i kvartsfinalen mot Olympic klockan 13:40.

– Vi får inte lika många chanser i fortsättningen och då duger det inte att missa som idag (läs lördag). Helt klart att vi måste höja vårt spel något snäpp. I Skånecupen slog vi Olympic först i sista sekunden, sade Rachid Zaryouch.

Gruppspel

Grupp 8

Malmö Anadolu BI – IFK Malmö 1-1
Mål: 0-1 (11) Blerim Mullici, 1-1 (15) Daniel Jovanovic
Varningar:

IFK Malmö – Skurups AIF 6-0
Mål: 1-0 (3) Ahmed Tamim, 2-0 (5) Ahmed Tamim, 3-0 (6) Blerim Mullici, 4-0 (9) Ahmed Tamim, 5-0 (16) Paul Havn, 6-0 (17) Migjen Shaqiri
Varningar:

IF Lödde – IFK Malmö 0-10
Mål: 0-1 (2) Blerim Mullici, 0-2 (3) Edgardo Menjivar, 0-3 (4) Lirim Sali, 0-4 (6) Ahmed Tamim, 0-5 (8) Ahmed Tamim, 0-6 (8) Självmål, 0-7 (9) Paul Havn, 0-8 (14) Blerim Mullici, 0-9 (15) Blerim Mullici, 0-10 (15) Ahmed Tamim
Varningar:

IFK MALMÖ

Nezir Mehmeti
Philip Esbjörnsson

Blerim Mullici
Lirim Sali
Ali Jasim
Paul Havn
Migjen Shaqiri
Nick Holk
Edgardo Menjivar
Jasmin Dzinic
Hajriz Maloki
Ahmed Tamim