Utvisningen knäckte IFK Malmö

En mycket tveksam men likväl onödig utvisning. Där hade ni anledningen till att IFK Malmös 17-åringar inte tog sig till något SM-gruppspel inomhus. Utvisningen fällde avgörandet i DM-semifinalen som Trelleborgs FF vann med 3-1.

Det var fjorton minuter in i matchen vid ställningen 1-1 som det hettade till. Blerim Mullici rullade bollen lite väl hårt över linjen och det tyckte inte domarna om. Upp med det gula kortet och efter lite protester upp med ytterligare ett gult och så ett rött kort.

– Jag vet inte vad jag ska säga om domarna, men inte var de bra eller konsekventa. Lite dåligt av oss kanske att inte riktigt klara av att hantera en sådan domare, konstaterade IFK Malmös juniortränare Rachid Zaryouch.

Tycka vad man vill om domarna men det var inte första gången som IFK Malmö haft problem med dessa. Redan i Skånecupen dömde de avsiktligt inkonsekvent. Men sedan får man heller inte göra som Blerim Mullici gjorde.

– Även om de nu inte gillar oss måste Blerim kunna behärska sig. Han var kanske lite för övertänd. Det är något som vi måste träna på, för vi kommer möta sådana här domare fler gånger.

Annars stod IFK Malmö för sin kanske bästa insats i turneringen mot Trelleborg. Redan efter 53 sekunder gav Ali Jasim IFK ledningen. TFF kvitterade visserligen efter åtta minuter, men "di gule" dominerade kraftigt och var nära ett segermål.

– Vi skulle avgjort innan utvisningen, vi hade massor av chanser. Men när den kom hade vi ingen chans att stå emot och de kunde göra två snabba mål. Sådan är idrotten ibland, sade Rachid Zaryouch.

IFK Malmö ska annars inte skämmas för sin insats. Särskilt upphämtningen i kvartsfinalen mot Olympic från 1-4 till 5-4 på bara några minuter lovar gott för framtiden. Att hämta upp ett sådant underläge är det inte många lag som klarar av.

Och det var egentligen ett avgörande byte som banade väg för vändningen. Utespelaren Blerim Mullici satte åter på sig målvaktshandskarna och det gav extra tyngd i fotspelet. Tre minuter gick och sedan var kvitteringen ett faktum.

– Starkt och kunna klara av att vända på det sättet. Och att sedan också vinna i golden goal det är makalöst. Det talar för att det finns en härlig vilja i det här laget att vägra ge upp.

Blerim Mullici var långtifrån den ende bakom upphämtningen. Han gjorde 4-4-målet och satte fart på anfallsspelet. Men annars var det Migjen Shaqiri med tre mål, 2-4, 3-4 och det avgörande 5-4 som blev matchhjälte.

– Synd att vi inte sedan klarade av att följa upp den fina insatsen helt fullt ut i semifinalen. Jag tror att hade vi bara slagit TFF, hade vi sedan även vunnit mot Askeröd i finalen, kommenterade Rachid Zaryouch.

Finalen mellan Askeröds IF och Trelleborgs FF slutade 5-3 till TFF.

Slutspel

Kvartsfinal

BK Olympic – IFK Malmö 4-5 efter golden goal
Mål: 1-0 (2) Redzet Latifov, 1-1 (7) Jasmin Dzinic, 2-1 (11) Christian Stenkula, 3-1 (11) Behroz Sharifiyan, 4-1 (12) Christian Stenkula, 4-2 (13) Migjen Shaqiri, 4-3 (14) Migjen Shaqiri, 4-4 (15) Blerim Mullici, 4-5 (19) Migjen Shaqiri
Varningar: Paul Havn (IFK)

Semifinal

IFK Malmö – Trelleborgs FF 1-3
Mål: 1-0 (1) Ali Jasim, 1-1 (8) Mirza Vrbanjac, 1-2 (15) Mirza Vrbanjac, 1-3 (16) Filip Marras
Varningar: Blerim Mullici 2, Ali Jasim (IFK), Martin Andersson (TFF)
Utvisningar: Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ

Nezir Mehmeti
Philip Esbjörnsson

Blerim Mullici
Lirim Sali
Ali Jasim
Paul Havn
Migjen Shaqiri
Nick Holk
Edgardo Menjivar
Jasmin Dzinic
Hajriz Maloki
Ahmed Tamim