Grimberg: Fyra till sex lag kan vinna serien

Så har då uppbyggnadsträningen varit igång sedan den 8 januari. Vid denna tiden på året finns det i alla klubbar enormt många frågetecken som upplevs som stora problem.

Vissa klubbar profilerar det ena nyförvärvet efter det andra innan dom är riktigt klara för föreningen. Detta kan skapa ännu mer förvirring hos spelare och ledare i klubben. Det är samtidigt ett sätt att få igång intressanta diskussioner vid denna tråkiga tid på året.

Vår A-trupp börjar ta form och vi spelar vår första träningsmatch för året på lördag klockan 11:00 mot GIF Nike på Stadion plan 4.

Vi kommer att jobba med en "liten" trupp ungefär 17 utespelare och 2 målvakter. I denna trupp hoppas vi att vi kan lösa tre duktiga nyförvärv (forwards) så att konkurrensen blir tuff.

Vi har under uppbyggnaden tränat fem pass, varav tre består av fotbollsträning och två av fysträning. Konditionen hos våra spelare lägger vi stor vikt vid, så denna kommer att underhållas hela året.

Jag tycker att vi har välutbildade spelare i truppen som håller hög division 2-klass, men ändå kommer det att bli riktigt tufft i denna goda division 2-serien.

Jag tror att det kommer att finnas fyra till sex lag som kan vinna serien. IFK Malmö är ett av dom.

Ni kommer att få se ett lite annorlunda IFK på plan i år. Jag har alltid varit förespråkare för att ha tre forwards och att ha ett väldigt högt försvarsspel.

Ett lag som inte skapar målchanser är inget bra fotbollslag. Samtidigt arbetar vi hårt för att få till ett välorganiserat och stabilt försvarsspel.

Jag ska inte gå in på några spelarnamn i denna krönika, utan jag kan bara konstatera att dom som spelat några år i klubben visar en härlig inspiration inför säsongen.

Vi kommer att ta upp duktiga U-spelare till A-truppen då och då för att se dom på närmare håll. De kommer då upp i små grupper. Vi har en bra kommunikation med U-tränaren Mikael Svensson och det skall vi ha hela året.

Till sist vill jag uttrycka min stora förtjusning över att ha Deval Eminovski som assisterande tränare. En kunnig och entusiastisk tränare som tillför väldigt mycket.

Med hopp om en bra fotbollssäsong,
Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö