IFK Malmö inte långt från poäng

IFK Malmö gjorde återigen en bra insats, men det räckte inte hela vägen, utan Drott drog sig segrande ur striden med 29-31 (13-17).

Det var Drott som låg före i målprotokollet mesta delen av matchen, men det gula laget vek aldrig ner sig, utan kämpade och slet med bravur hela matchen.

Drott gjorde ett litet ryck när man gick fram till 16-10-ledning i första halvlek, men tre snabba mål förde oss tillbaka in i matchen. Drott fick dock sista ordet när Christian Ericsson gjorde 17-13.

Andra halvlek blev ett ställningskrig och Drotts ledning pendlade hela tiden mellan 3-4 mål. IFK hade tre gyllene tillfällen att närma sig, men missade tyvärr upplagda lägen.

Mot slutet närmade sig dock det gula laget sin opponet, och vid 27-27 var ställningen för första gången sedan 3-3 helt lika.

Drott tog ånyo ledningen varefter Magnus Nilsson genom en utmärkt aktion skaffade sig ett perfekt skottläge, men här gjorde Drottkeepern Henrik Larsson en mirakulös fotparad, och Drott kunde i anfallet efter öka sin ledning till 29-27.

Det känns som matchen kom att avgöras i just denna sekvens. Som matchen gestaltade sig tycker jag nog vi var värda åtminstone en poäng, men så blev det alltså inte. Bäst i hemmalaget var Sebastian Geissler, tätt följd av Magnus Nilsson och Erik Hagelin.

Efter förlusten kan vi nu få maximalt 15 poäng. Våra båda konkurrenter i botten, Djurgården och Alingsås möts i nästa omgång, och ett av lagen kommer då att nå samma poängtal, d.v.s 15.

Med tanke på vår sämre målskillnad så kan vi därmed i praktiken aldrig ta oss förbi mera än ett lag, och det är alltså bara att böja sig för fakta, det blir division 1 igen nästa säsong.

Innan vi stänger butiken måste vi naturligtvis göra en snygg avslutning, dels för vår egen, och vår publik och våra sponsorers skull, men vi måste även tänka på de andra lagen, och verkligen fightas som man säger "to the bitter end".

Härnäst möter vi IFK Tumba borta på söndag varefter det är dags för två skånederbyn i Baltiskan, då vi först möter Lugi den 14/3 och sedan IFK Ystad 17/3.

Välkomna då!

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: HK DROTT
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-17
Scorefull: 29-31
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 297
Referee: Per Ola Björk, Malmö, Krister Andersson, Trelleborg
Goal: –
Homewarning: Sebastian Geissler 2, Daniel Hedlund, Mindaugas Andriuska
Home sent of: –
Homempv: Sebastian Geissler
Awaympv: Martin Bystedt
Hometeam Squad: Torbjörn Jacobsson
Srdan Djordjevic
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Thomas Mamczynski
Andreas Agerborn
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Sebastian Geissler
Mindaugas Andriuska
Hometeam Sub: Sebastian Geissler 7
Mindaugas Andriuska 6
Erik Hagelin 3
Magnus Nilsson 3
Marcus Wallgren 3
Andreas Agerborn 2
Daniel Hedlund 2 (2)
Marius Vargalui 2
Fredrik Nilsson
Awayteam Squad: Henrik Larsson
Magnus Ljungstrand

Kristoffer Sandström
Tobias Küller
Hans Karlsson
Martin Bystedt
Christian Ericsson
Jim Sundgren
Per Loreby
Magnus Påhlsson
Magnus Andersson
Daniel Kubes
Christoffer Johansson
Henrik Andersson
Awayteam Sub: Daniel Kubes 6
Christian Ericsson 4
Magnus Påhlsson 4 (2)
Martin Bystedt 4 (1)
Tobias Küller 4
Hans Karlsson 3
Kristoffer Sandström 3
Magnus Andersson 2
Jim Sundgren