Alm fortsätter i IFK Malmö

Det krävdes fem månaders vila för Martin Alm. Men viktigare var att beskedet blev positivt. Ljumskarna håller för fortsatt fotbollsspel och satsning mot Superettan med IFK Malmö.

En läkarundersökning återstår visserligen innan ett hundraprocentigt besked kan ges. Men då han inte känner av något av den gamla skadan är det bara rena formaliteter.

– Finns väl mycket som talar för att den går bra. Ska jag vara ärlig så har jag väl nästan räknat med en fortsättning hela tiden. Jag mår bra och har aldrig varit mer sugen på fotboll än vad jag är nu, konstaterar Martin Alm till ifkmalmo.com.

Den 30-årige mittbacksresen kan komma att bli en viktig kugge i det Grimbergska lagbygget. Han har dock inte spelat sedan serie-avslutningen mot Gefle IF i höstas, då det som bekant blev respass till division 2.

Läkarna beordrade vila från all fotboll tills han blivit helt frisk. Då passade Martin Alm på att göra en långresa i två och en halv månad tillsammans med flickvännen. Resan gick till Oceanien.

– Vi var bland annat i Australien, Singapore och Nya Zeeland. Det var en upplevelse i sig, men det blev också fallskärmshoppning, bungyjump, dykning och andra äventyrsaktiviteter, berättar Martin Alm.

För drygt två veckor sedan återupptogs träningen med IFK Malmö. Av aktiviteterna att döma har han hållit sig i någorlunda god form hela tiden. Redan på första träningen syntes också hur vältränad Martin Alm är.

Han hängde väl med i tempot. Deltog i övningarna som vilken annan spelare som helst. Inte något tydde på att han varit borta i över fem månader. På söndag är det dessutom meningen att han ska begå årsdebut i träningsmatchen mot Visby Gute.

– 90 minuter blir det. Han är stark och bör kunna klara av det redan nu. Det är en stor lagspelare och det är skönt att han stannar, säger IFK Malmös tränare Anders Grimberg.