Sju byten i paus för IFK Malmö

Fem matcher återstår av försäsongen för IFK Malmö inräknat söndagens match mot Visby IF Gute. Men fortfarande tänker tränaren Anders Grimberg prova friskt. Hela sju byten kommer att göras i halvtid.

– Det är ännu okej att testa lite grann och det är viktigt att alla som kan får spela. Men det är ändå sista matchen vi gör på detta viset, konstaterar Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Förutbestämda byten kommer det således inte bli fler gånger den närmaste tiden. Positionstest kan dock förekomma. Mot Visby Gute gör Martin Alm comeback efter sin ljumskskada och ska i 90 minuter testas som balansspelare på mittfältet.

Riktigt mittfältare är han kanske inte då han ligger lite längre ner i banan än de övriga två jämfört med tidigare matcher. Han skulle lika gärna kunna liknas vid en tredje mittback, eftersom han ligger något mitt emellan.

– Skall bli intressant att se honom igen. Det var fem månader sedan han spelade match senast och han är jättesugen på det här, betonar IFK-tränaren som också vill se mer tempo mot Visby.

– Meningen är att vi ska spela fotboll i ett högt tempo. Sedan får vi titta på hur det fungerar. Även om match är en helt annan sak har det sett riktigt bra ut på träningarna.

Anders Jemail saknas i söndagens match. Han har fortfarande problem med sin lårskada och rehabiliteringstränar. Magnus Eriksson missade torsdags- och lördagsträningen på grund av en tjänsteresa men spelar ändå.

FOTNOT. Under matchen kommer IFK Malmös P90 att ha ett litet bord med försäljning av frallor, chips, godis, kaffe och läsk. Detta finns dock under hela dagen med början klockan 10:00 då P89 möter Staffanstorp.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mattias Filipanics

Dan Ingvarsson
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Christian Andersson

Jonas Danielsson
Martin Alm
Martin Abrahamsson

Tom Henriksen
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Fredrik Jönsson
Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Modou Jagne
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)