Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 17:15-18:45 i Kombihallen (konstgräs).

Vädret: Inomhus.

Skador/sjukdomar: Anders Jemail är otursförföljd. Han hann inte med mer än att starta upp måndagens träning innan det stramade till i baksidan av låret igen. Moses Ndugwa var lite krasslig och saknades av den anledningen.

Anders Grimberg, tränare: Det var näst sista träningen i Kombihallen för den här gången. Nästa vecka kör vi ett avslutande pass, sedan blir det utomhus även på måndagarna.

Överlag ser det bra ut och killarna känner sig starka till mans. Segern över Höllviken var viktig för självförtroendet. De vet att de ligger bra till i träningen, men ännu är där en del att finputsa.

Annars var det väl en ganska lagom träning idag. Vi joggade lite lätt i början, fortsatte med passningskvadrater, positionsspel och omställningsövningar innan det blev två mål på slutet.

Imorgon blir det betydligt tuffare med smidighetsträning, "snabba fötter" och så vidare. Vi börjar klockan 18:00 på plan 4 och håller på i ungefär en och en halvtimme. Och måtte skadeeländet ha något slut för Anders Jemail, som precis hade kommit tillbaka.