Seriestarten närmar sig för IFK Malmö

Om mindre än en månad är det avspark i Supertvåan. Den 19 april tar IFK Malmö emot Ängelholms FF på Malmö IP. Tre träningsmatcher till skall dock avklaras. Först ut är helgens match mot division 3-laget Limhamns IF.

Tränaren Anders Grimberg säger sig trots detta redan ha det mesta klart kring startelvan i premiären. Några fördelar till motståndarna tänker han dock defintivit inte ge. På lördagen ställer han ett till stora delar nytt lag på benen.

– De som inte startade sist ska få chansen. Vi har en så pass jämn trupp att även de på nytt ska få visa vad de går för, konstaterar Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Bredden har varit lite av "di gules" signum i år. Det har inte så spelat så stor roll om några nyckelspelare har saknats eller börjat på bänken. De som har fått chansen har gjort allt för att förbättra sina aktier.

Anders Grimberg och assistenten Deval Eminovski kommer att få det tufft att hitta det starkaste laget. Man har en liten trupp, endast 18 man att välja på, men konkurrensen är stenhård om platserna.

– Men vi tycker bara att det är jättepositivt att det är så jämnt. Det blir en svår, men angenäm uppgift att formera styrkorna, säger Anders Grimberg.

Högerbacken Anders Jemail slog i måndags upp sin gamla lårskada på konstgräset i Kombihallen. Sedan dess har han fått ägna sig åt rehabiliteringsträning och det blir därför heller inget spel mot Limhamn. Annars är alla fit for fight.

– Vi hoppas kunna behålla den goda organisationen som vi haft i vårt spel, det gedigna i vårt sätt att spela fotboll på. Det är det viktigaste nu och fram till seriestarten.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mattias Filipanics

Dan Ingvarsson
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Pontus Andersson

Jonas Danielsson
Martin Alm
Martin Abrahamsson

Tom Henriksen
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Christian Andersson
Fredrik Jönsson
Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Niclas Öberg
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)