Tredje raka för IFK Malmö

Sista matchen på konstgräs. Då lade IFK Malmö ytterligare en viktoria till de tidigare fem under försäsongen. Division 3-laget Limhamns IF var bättre än Höllviken, men kunde ändå inte bjuda tillräckligt motstånd för att hota på allvar.

Matchen slutade 5-2 till "di gule". Ett resultat som kunde varit det dubbla om inte ribban träffats tre gånger från kanten av i tur och ordning, Tom Henriksen, Magnus Eriksson och Fredrik Jönsson. Dessutom missade Magnus Eriksson en straff.

– Vi är väldigt tillfreds. Innan matchen begärde vi att vi skulle gå ut och vinna med stil, det vill säga med ett högre passningstempo samt ha roligt, sade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Roligt var verkligen vad gulingarna såg ut att ha på planen. Kanske inte inledningsvis dock. Limhamn tog ledningen med 1-0 efter elva minuter. På en kontring fick Elvis Temes en praktträff när han från nära håll grundlurade Mattias Filipanics i IFK-målet.

Tvåmålsskyttarna Jörgen Svensson och Tom Henriksen, samt Dan Ingvarsson såg sedan till att segern hamnade där den skulle. Extra glädjande var att det var anfallarna som stod för merparten av målen. Magnus Eriksson var också nära några gånger, men hade oflyt.

– Detta var till och med bättre än mot Höllviken. Nu hade vi betydligt högre effektivitet i våra avslutningar. Vårt passningsspel var dessutom superbt stundtals, betonade IFK-tränaren.

Limhamns IF är nykomling i division 3 Södra Götaland. Men det är knappast någon blyg sådan. I träningsmatcherna har man bland annat besegrat Höllvikens GIF med 4-2 och trots de 2-5 mot IFK Malmö stod man för en riktigt bra insats.

– De var åtminstone bättre än det Höllviken vi mötte. Men trots det skiljde det en hel del, så mycket som jag hade önskat, och det var ett riktigt skönt besked att få.

Marcus Svensson var omutlig i backlinjen. Ett enda misstag på hela matchen kunde ifkmalmo.coms utsände räkna till och fick medhåll av tränaren Anders Grimberg. Svenssons passningsspel var högklassigt.

Christian Andersson, omskolad till vänsterback under vintern, har nått en tidig formtopp. Mot Limhamn kom han in efter 65 minuter. Minuten senare lade han in en boll mot målet, som nyförvärvet Tom Henriksen förvaltade på bästa sätt.

– Och han är egentligen högerfotad, men kan använda vänstran minst lika bra. Det kommer säkert att förbrylla motståndarna en och annan gång, flinade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: LIMHAMNS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 3-1
Scorefull: 5-2
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 50
Referee: Thomas Wollter, Trelleborg, Patrick Magnetorp, Södra Sandby, André Ovenberger, Södra Sandby
Goal: 0-1 (11) Elvis Temes, 1-1 (14) Dan Ingvarsson, 2-1 (22) Jörgen Svensson, 3-1 (35) Jörgen Svensson, 3-2 (54) Henrik Nilsson, 4-2 (66) Tom Henriksen, 5-2 (70) Tom Henriksen
Homewarning: Fredrik Jönsson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Dan Ingvarsson
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Pontus Andersson

Jonas Danielsson
Ivan Milosevic
Martin Abrahamsson

Tom Henriksen
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (Jonas Danielsson 46)
Christian Andersson (Pontus Andersson 65)
Johan Åkesson (Dan Ingvarsson 65)
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –