Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:30 i Kombihallen (konstgräs).

Vädret: Inomhus.

Skador/sjukdomar: Tre veckor innan seriestarten har det börjat smyga sig in lite småskador i truppen. På veckans första träning var det väldigt knapert, endast 13 utespelare och 2 målvakter kunde delta i full utsträckning.

Anders Jemail röntgades på måndagen för sin lårskada. Han har en liten bristning som sitter ganska djupt inne i låret. Men förhoppningsvis tar det inte de 2-3 veckorna som han spekulerade om i samband med matchen mot Höllvikens GIF.

Det var ytterligare två spelare som fick nöja sig med rehabiliteringsträning. Martin Alm har fortfarande problem med knäet och Jörgen Svensson känner av en sträckning i ljumsken. Förutom detta var Niclas Öberg sjuk.

Anders Grimberg, tränare: Det var sista träningen på inomhuskonstgräset på ett bra tag. Förhoppningsvis kan vi gå på riktigt gräs redan på torsdag, i sådana fall börjar vi redan klockan 17:15. Om det blir gräs blir det på Stadion plan 7.

Skulle det inte bli på torsdag, blir det i alla fall på fredag, då vi åker till Gyddarp för ett tre dagar långt träningsläger (se program på annan plats). Tycker att det ska bli skönt att komma på gräs, det är ytterligare ett tecken på att premiären närmar sig med stormsteg.

Hursomhelst värmde vi upp med jogging idag. Sedan blev det lite snabba fötter, innan vi gick över till teknik- och passningsövningar. Avslutningsvis körde vi spel fem mot fem till klockan var 18:30. Det blev en kvarts kortare träning än vanligt.

När det gäller skadorna får man ta i beaktning att vi haft ganska tur hittills under försäsongen. Att det kommer lite småskavanker nu är inget som gör mig bekymrad. Dock är det viktigt att saker och ting får läka rätt. Det blir nog samma antal borta imorgon också.