Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 18:00-19:30 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs).

Vädret: 10° C och vindstilla.

Skador/sjukdomar: Niclas Öberg var tillbaka efter sjukdom. Rehabiliteringsträningen fortsatte däremot för Anders Jemail (låret), Jörgen Svensson (ljumsken) och Martin Alm (knäet).

Anders Grimberg, tränare: Det är mycket sista nu. Igår var det sista gången vi tränade i Kombihallen på ett bra tag. Efter dagens träning lämnade vi även konstgräset på Malmö Stadion plan 4 bakom oss.

Glädjande kan jag konstatera att det nu står helt klart att vi får träna på gräs på torsdag. Träningen börjar klockan 17:15 på plan 7 för de som vill komma och titta. Som jag kanske har nämnt tidigare har vi verkligen gått och längtat efter det här.

Vår lagkapten, Jonas Danielsson, var annars den som körde igång passet med jogging i tio minuter. Deval Eminovskis "snabba fötter" och spänstbana stod sedan på tur, innan det blev positionsövningar och tempolöpning, tre gånger tre minuter. På slutet blev det spel.

För tillfället finns det väldigt mycket positivt. Killarna hade ett riktigt högt tempo i spelet idag och de känner i kropparna att det börjar närma sig. Överlag har konditionsupplägget i år tagits emot med öppna armar, och vi kommer fortsätta med det hela året.