Vilken dag för IFK Malmö

Först flyttad match. Sedan förlust med 0-2 mot division 2-laget Myresjö i en tillställning där spelet stundtals var mycket bra. Och sist men inte minst lagkaptenen Jonas Danielsson utvisad. Det var en hel del som gick emot IFK Malmö på lördagen.

– Jag har väl aldrig varit med om något struligare. Det var sanslöst att det skulle bli sådana problem. Men med att vi förlorade är jag inte särskilt bekymrad, sade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Det började redan en timme innan utsatt matchtid klockan 13:00. Myresjö ringde IFK Malmös ordförande Göran Åkerman och undrade om man hittat rätt. Någon gul motståndare syntes nämligen inte till på Salsbjer i Sövde.

Egentligen var det inget fel med det, eftersom man skulle komma ombytta dit. Sedan kom det stora problemet. Planen var inte ens bokad och det fanns ingen chans att få den spelklar. Det var bara att åka hem till Malmö.

– Som tur var så lyckades vår ordförande få tag i någon på Stadionkontoret så vi kunde ta och använda sjuan, kommenterade Anders Grimberg eländet.

En timme och tjugo minuter försenad kom matchen slutligen igång. Men det verkade som IFK Malmö inte var riktigt vakna. Det hade bara gått drygt tre minuter när Tomas Näslund gav Myresjö ledningen.

Ingen större fara i sig själva målet. Men sättet det kom på var anmärkningsvärt. Missen kom högt upp i banan och när motståndarna väl var igenom gjorde "gulingarna" inte mycket för att förhindra det. Sedermera blev det också 0-2.

– Några individuella fel kan man väl lugnt konstatera vid det första målet. Väldigt nonchalant, sedan var Filipanics rejält skymd vid 0-2 så det var inte så mycket att säga om det, betonade IFK-tränaren.

Annars var det IFK Malmös match. Men denna dag ville inte bollen leta sig in i nätmaskorna. En missad straff (Martin Abrahamsson) och vid flera tillfällen sumpade frilägen.

Det som man varit bortskämd med tidigare i år, effektiviteten i avsluten var som bortblåst. Men det och att man vid ett par tillfällen var lite väl passiva var det enda negativa med själva matchen. Mycket var faktiskt riktigt bra.

– Jag tar inte den här förlusten så hårt, man måste se hur det fungerar. Vi hade en fantastiskt bra linje i vårt spel. Rena tillfälligheter var det att vi inte nätade en 3-4 gånger, sade Anders Grimberg.

Passningsspelet och dynamiken var två viktiga detaljer som klaffade. Jonas Danielsson styrde mittfältet och var matchens lirare rakt igenom. Dan Ingvarsson gjorde också ett starkt inhopp i den andra halvleken med en hel del offensiva raider.

Knappa tjugo minuter från slutet inträffade en omdiskuterad händelse. IFK Malmös lagkapten Jonas Danielsson blev fasthållen av en Myresjö-spelare. När han sedan försökte slita sig loss kom armbågen i vägen och domaren drog upp det röda kortet.

– En horribel utvisning, ett par minuter tidigare fick Dan Ingvarsson en sula utan någon som helst åtgärd. Domaren var inte alls konsekvent, men det är bara att ta nya tag, suckade Anders Grimberg.

Straffet lär bli avstängning i "di gules" genrep mot Floda BoIF på långfredagen, samt ytterligare en match lite längre fram då Svenska Fotbollförbundets tävlingsutskott har haft sammanträde i ärendet.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: MYRESJÖ IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-2
Arena: Malmö Stadion, plan 7
Crowd: 20
Referee: Niklas Olsson, Ystad, Magnus Rasmusson, Sjöbo, Christian Andersson, Ystad
Goal: 0-1 (4) Tomas Näslund, 0-2 (90) Kujtim Berisha
Homewarning: Ivan Milosevic, Magnus Eriksson
Home sent of: Jonas Danielsson
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Christian Andersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson

Tom Henriksen
Niclas Öberg
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Dan Ingvarsson (Tom Henriksen 46)
Martin Alm (Fredrik Jönsson 46)
Martin Abrahamsson (Marcus Nilsson 63)
Pontus Andersson (Ivan Milosevic 70)
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –