Vinst igen för U-laget

Det spelar ingen roll vad motståndet heter. IFK Malmös U-lag vinner för det mesta. På söndagen var det Håkanstorps BK:s division 6-lag som stod på tur att få stryk med 2-1. Och ännu en gång hette matchvinnaren Zoran Jovanovic.

– Vi slår det ena tuffa laget efter det andra. Det är riktigt bra och jag är stolt över vad vi presterat hittills i år. Nu gäller det bara att fortsätta på den inslagna vägen, konstaterade IFK Malmös U-tränare Mikael Svensson.

Åtta minuter hade gått av matchen när Zoran Jovanovic gav sitt lag ledningen. Håkanstorp stack sedan emellan med en kvittering innan Jovanovic på nytt visade stora kvaliteter genom att göra segermålet i den 40:e minuten.

IFK Malmö hade även en tredje boll inne i den andra halvleken. Blerim Mullici frispelade nyförvärvet Mürsel Demirovski som inte hade några större problem att förvalta chansen i mål. Enda felet var att Mullici stod offside och målet dömdes bort.

– Men det gjorde inget. Vi vann matchen, visade bra inställning i 90 minuter och spelade också stundtals en riktigt fin fotboll, summerade en nöjd Mikael Svensson.

Främsta lagdelen i "di gule" var annars backlinjen som genomgående såg mycket stabil ut. Högerbacken Ali Jasim, Lennie Sjöström, samt Valon Muslijaj får dessutom överbetyg. På mittfältet imponerade Tobias Kristensson återigen med sitt lugn och sin stabilitet i spelet.

Håkanstorps BK – IFK Malmö 1-2 (1-2)

Arena: Rosengårds Norra IP
Mål: 0-1 (8) Zoran Jovanovic, 1-2 (40) Zoran Jovanovic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nicolas Polakof

Ali Jasim
Lennie Sjöström
Valon Muslijaj
Marcus Andersson

Haris Xhemajli
Tobias Kristensson
Eboy Senghore

Paul Havn
Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri

Avbytare

Blerim Mullici (Migjen Shaqiri 46)
Lirim Sali (Marcus Andersson 46)
Mürsel Demirovski (Haris Xhemajli 46)
Mohammed Faour (Eboy Senghore 64)
Hajriz Maloki (Ali Jasim 70)