IFK-kapten avstängd två matcher

IFK Malmös lagkapten Jonas Danielsson stängs av den 16 till 26 april för utvisningen i träningsmatchen mot Myresjö IF den 3 april. Han missar därmed seriematcherna mot Ängelholms FF och Bunkeflo IF.

– Såklart ett avbräck för oss, men vi har sagt tidigare att vi ska klara oss även om någon nyckelspelare är borta och det tror jag också att vi gör, säger IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Det var en från tränarhåll horribel utvisning. Jonas Danielsson hölls fast av en Myresjö-spelare och försökte slita sig loss, men då kom armbågen i vägen. Domaren Niklas Olsson från Ystad var inte nådig och drog upp det röda kortet.

– En horribel utvisning, ett par minuter tidigare fick Dan Ingvarsson en sula utan någon som helst åtgärd. Domaren var inte alls konsekvent, kommenterade Anders Grimberg efter matchen.