Omgång 1: Många kryss att vänta

Det är aldrig lätt att tippa rätt i en premiäromgång. En och annan skräll brukar det alltid bli. Lagen är i nuläget svårbedömda då man bara har träningsresultaten att luta sig mot.

Och som ni vet brukar det vara stor skillnad på just träningsmatcher och tävlingsmatcher där dyrbara poäng står på spel.

Nåväl, vi skall göra ett gott försök när vi plitar ner tecknen i helgens premiäromgång i division 2 Södra Götaland.

Lördag 17/4

15:00 Höllvikens GIF – Lunds BK X
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: Höllviken är favorit hos Svenska Spel. Vill ändå höja varningsflagg för LBK. Lundalaget släpper in få mål. Höllviken i sin tur har haft en synnerligen tuff försäsong med många skador. Här blir det delad pott i en målsnål tillställning, 0-0 eller 1-1.

16:00 Högaborgs BK – Bunkeflo IF X
Svenska Spel: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: Ett intressant möte. Högaborg gjorde ett stabilt genrep när laget besegrade Bromölla (div. 3) med klara 3-0. Avsaknaden av den till Landskrona BoIS nyligen flyktade Dejan Pavlovic var inte så påtaglig som man skulle kunnat befara. För Bunkeflo är det här en svår match. Gästerna är förmodligen nöjda med en poäng.

Söndag 18/4

13:30 Kristianstads FF – Laholms FK 1
Svenska Spel: 1: 1.55 X: 3.40 2: 3.25

Kommentar: Skall Kristianstad hänga med i toppstriden är Laholm ett lag som bör besegras på hemmaplan. KFF bär ett tungt favoritskap, hallänningarna slår ur underläge och kan spela avslappnat.

16:00 IFK Hässleholm – Mjällby AIF 2
Svenska Spel: 1: 2.85 X: 3.25 2: 1.70

Kommentar: En match av klar derbykaraktär. Prestigen är stor. Bedömer Mjällby som ett klart bättre lag i grund och botten. Blekingarna hämtar säsongens första trepoängare uppe på Österås idrottsplats. MAIF vinner, om än knappt.

17:00 Karlskrona AIF – Malmö Anadolu BI X
Svenska Spel: 1: 2.40 X: 3.00 2: 2.00

Kommentar: MABI är en av seriens outsider. Inför premiären har dock Malmölaget problem på målvaktssidan. Nyförvärvet från MFF, Daniel Pode, är skadad. MABI har av den anledningen lånat in Tomas Åkesson från grannklubben Balkan. Tomas har dock rutin från division 2. Förra säsongen vaktade han målet i Bunkeflo. Karlskrona borta är ingen lätt uppgift för nykomlingen MABI, så här plitar vi ner ännu ett kryss.

Måndag 19/4

19:00 IFK Malmö – Ängelholms FF X
Svenska Spel: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Ett förmodat toppmöte direkt. IFK har sin lagkapten Jonas Danielsson avstängd i de två inledande omgångarna, vilket självfallet är ett avbräck. När dessa båda lag stötte på varandra i Superettan säsongen 2002 blev det en seger vardera. ÄFF vann på IP, medan IFK replikerade i Ängelholm. Matchen blir troligen mycket jämn och krysset ligger därmed nära till hands.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden.