Träningskollen fredag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Soligt och inte ett moln på himlen, 16° C.

Skador/sjukdomar: Magnus Erikssons rehabilitering av knäet är klar. Det innebar att samtliga 18 spelare kunde gå för fullt på fredagens träning. Dessutom deltog båda tränarna, Anders Grimberg och Deval Eminovski i tvåmålsspelet.

Anders Grimberg, tränare: Det var väldigt låg intensitet på träningen idag och det lär vara så även på söndagens avslutande pass inför premiären på måndag. Men det är så det ska vara för att vi ska komma undan med ett bra resultat.

Spelarna behöver nämligen vara snabba och pigga i såväl muskler som ben när de kliver in på Malmö IP. Någon risk för mjölksyra ska det inte vara på de här träningarna. Bättre ta det lite lugnt och se till att alla är på topp.

Lördagen kommer jag bland annat ägna åt att åka till Helsingborg. Vi möter Bunkeflo i nästa omgång och det kan vara bra att spionera lite. Därför ska jag se Högaborg mot Bunkeflo på Harlyckan klockan 16:00.

Nåväl dagens träning inleddes med jogging i tio minuter. Därefter hade vi avslutsövningar, fem forwards och en målvakt körde med mig. Övriga fick Deval Eminovski ta hand om. Sista halvtimmen ägnades åt tvåmål på liten yta.