Inför Supertvåan – "di gule" tror på sig själva

Spelarna har sagt sitt. IFK Malmö vinner division 2 Södra Götaland och tar steget upp i Superettan igen via kval mot segraren i Östra Götalandsserien. Magnus Eriksson blir dessutom skyttekung.

Hela 89% av de 18 spelarna som fick svara på ifkmalmo.coms enkät tror på såväl serieseger som avancemang uppåt. Främsta konkurrenterna är Mjällby AIF och Ängelholms FF som fick tio röster var. Högaborg och MABI nämns också.

Fjolårets målspottare, Magnus Eriksson, är favorit som vinnare i både den interna och externa skytteligan. Men som en av IFK-anfallarna Niclas Öberg lite väl optimistiskt uttrycker det.

– Den anfallare som får mest speltid av oss fyra är den som tar hem skytteligan. Men viktigast är trots allt att vi tar hem serien och klarar av kvalet. Vi ska spela i Superettan igen 2005.

Marcus Ekenberg, Mjällby, som gjort tio mål under försäsongen och Dejan Lukanic, den förre IFK:aren i Malmö Anadolu BI finns också med i diskussionerna. Annars lär nog Dejan Pavlovic hamna långt upp om han återvänder till Högaborg från Landskrona BoIS.

Vilka lag som åker ur undviker spelarna av tradition (det var likadant förra året) att svara på. Men av det som trots allt fyllts i är som väntat Laholm, Karlskrona, Höllviken och IFK Hässleholm flitigt representerade.