Bunkeflo slår ur underläge

För mindre än två år sedan skiljde det två nivåer mellan Bunkeflo IF och IFK Malmö. Att lagen skulle mötas i seriesammanhang kändes då mycket avlägset. Men på söndagen drabbar de samman för första gången i historien på Bunkeflo IP.

Truppen: Omar Johannsson, Patrik Eklund – Mattias Granholm, Jesper Rendin, Alexander Nunez, André Birgersson, Martin Larsson, Tony Holgersson, Anders Ekelund, Marco Mitic, Ylli Shabani, Erol Bekir, Joakim Olsson, Peter Girke, Jens Nordström, Tony Flygare

Aktuellt: Darko Marasovic får vänta åtminstone en vecka ytterligare på sin seriecomeback i Bunkeflo. Skadan som sitter högt uppe i benet ska snart vara läkt, liksom den hälseneskada som besvärar Fredrik Bengtsson.

Några frågetecken inför morgondagen finns för såväl backar som mittfältare. En förändring i truppen jämfört med matchen mot Högaborg är dock redan klar. Anders Ekelund ersätter Patrik Åberg som är sjuk.

Åke Kallenberg, tränare i Bunkeflo IF: Som matchen gestaltade sig var det lite snöpligt att bara få 1-1 i premiären mot Högaborg, men jag måste som helhet vara nöjd med killarnas prestation.

Om det är svårt att möta Högaborg på Harlyckan är IFK Malmö, trots att vi har hemmaplan, ännu värre. Vi har förberett oss väl och känner oss definitivt inte slagna på förhand. Jag tror nog att vi kan plocka poäng och till och med vinna, men det blir tufft.

Trots lite skador och sjukdomar hit och dit under veckan har det sett bra ut på träningarna. Vi går ut för att göra en så bra match som möjligt imorgon (läs söndag), så får vi se hur långt det räcker. Det ska bli riktigt kul med ett Malmöderby, hoppas bara det drar folk.