Första Malmöderbyt i tvåan för IFK Malmö

Det är inte vanligt i Södertvåan. Men i år sker det sex gånger. Malmöderby alltså. Första paret ut på söndag är Bunkeflo IF och IFK Malmö. För Bunkeflo är det något av årets match, medan "di gule" som klara favoriter har allt att förlora.

Startelvan (4-3-3): Mattias Filipanics – Ivan Milosevic, Martin Alm, Marcus Svensson, Christian Andersson – Jonas Danielsson, Dan Ingvarsson, Martin Abrahamsson – Niclas Öberg, Jörgen Svensson, Johan Åkesson. Avbytare: Anders Jemail, Fredrik Jönsson, Pontus Andersson, Tom Henriksen, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Magnus Erikssons knä har inte blivit bättre under veckan och kan överhuvudtaget inte spela mot Bunkeflo. Niclas Öberg, som var sjuk sist, ersätter och går in från start i anfallet istället för Tom Henriksen.

Lagkaptenen Jonas Danielsson fick i torsdags sin avstängning kortad från tre till två matcher. Då Marcus Nilsson blev utvisad mot Ängelholms FF kom det beslutet perfekt. Danielsson kommer nu att spela till höger på mittfältet.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det har varit en härlig vecka. Segern mot Ängelholm satt riktigt bra. Vi åker såklart till Bunkeflo för att försöka vinna. Det är alltid svårt med ett Malmöderby, men vi ska visa att vi är bättre än dem.

Vi vet att Malmölagen har en stor inspiration av att slå IFK. Det är alltid så med en klubb som har det större namnet. Vi får finna oss i att de kommer vara jättetaggade, de ser detta som årets match.

Att motståndarna är så tända ska inte vara några problem för oss. Det är snarare ett extra tändmedel att ta till för oss att kämpa ännu hårdare. Om vi tror på det vi gör och spelar vårt eget spel då ser jag inte att det ska gå något annat än bra.

I veckan har vi arbetat med att försöka utveckla anfallsspelet. Vi skapade lite väl lite mot Ängelholm, hoppas det blir bättre mot Bunkeflo. Men att vinna är det viktigaste. 1-0 eller 5-0 spelar ingen som helst roll.