Seger för pressat "di gule"

Loppet är definitivt inte kört för IFK Malmö i Supertvåan. Men man får börja ta en match i taget. På annandag pingst visade man fin effektivitet när man besegrade Högaborgs BK med 2-0.

Så mycket mer ska man inte vara nöjda med. Det var ingen toppfotboll på division 2-nivå som presterades. Stundtals mycket slarv i passningarna och på tok för omständligt spel. Men viktigast var trots allt segern.

– Det var en oerhört torftig fotbollsmatch, vad det nu spelade för roll. Vi vann och det är vad hela spelet går ut på. Sedan att vi vill spela roligare är en annan sak, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Givetvis fanns det även några ljusglimtar. Hemmalagets första halvtimme var ganska bra. Det var också då målen föll. Två fullträffar inom loppet av elva minuter blev direkt matchavgörande.

Två inlägg från vänsterkanten av Christian Andersson respektive Jörgen Svensson resulterade. Först lagkaptenen Jonas Danielssons språngnick efter sju minuter och därefter Niclas Öbergs bredsida.

– Så långt var allt som det skulle. Vi spelade bra, hade finurliga kombinationer framåt och var täta bakåt. Men sedan kändes det som vi blev för ängsliga, sade Anders Grimberg.

Pressen är och har varit stor på IFK Malmö. Något annat än vinster och toppstrid accepteras inte. Då resultaten har uteblivit på sistone har det snarare blivit en börda att bära för spelarna.

Förlusten borta mot Karlskrona AIF i förra omgången tog hårt. Då var det många spelare som bara skakade på huvudena. Man hade runt 15 heta lägen förutom målet man trots allt gjorde. Det talar om överlägsenhet, men också om oflyt.

– Klart att det känts tungt, vilket inte minst märktes efter våra två mål då vi tappade allt. Men jag tycker ändå att vi hade ganska bra koll på det hela, förklarade Jörgen Svensson, en av tre på topp i IFK Malmö.

Det var som om rädslan för att förlora var större än viljan att vinna. Man agerade osäkert och vågade inte rulla boll inom laget. Luckor uppstod för Högaborg och framförallt Dejan Pavlovic, som dock var för uddlösa i avsluten.

"Di gule" kan tacka sin lyckliga stjärna för att det inte rasslade till bakåt. Redan efter två minuter var det nära när Christoffer Skoog rann igenom, men då var Mattias Filipanics het och boxade ut. Trots en boll på mållinjen och ribbskott blev det inga bortamål.

– Var verkligen inte meningen att sjunka så långt ner i banan. Trodde vi skulle ha mer bollkontroll. Vi tappade både motoriken och tekniken i vårt spel. Ett under, men också en styrka att kunna hålla, betonade IFK-tränaren Anders Grimberg.

IFK Malmös vänsterback Christian Andersson var matchens klart bäste spelare. Han var väl framme i offensiven och stoppade effektivt Högaborgs anfallsförsök. Överbetyg även till Jonas Danielsson.

Med knappa tio minuter kvar fick IFK Malmös 17-årige anfallstalang Zoran Jovanovic chansen för första gången i de här sammanhangen. Det var också nära att han gled igenom, men det ville sig inte riktigt. Trots allt en debut med mersmak.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: HÖGABORGS BK
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 2-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 786
Referee: Lars Jönsson, Sölvesborg, David Augustsson, Sölvesborg, Jonas Ljungberg, Landskrona
Goal: 1-0 (7) Jonas Danielsson, 2-0 (18) Niclas Öberg
Homewarning: Ali Jasim
Home sent of: –
Homempv: Christian Andersson
Awaympv: Dejan Pavlovic
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Ali Jasim
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Christian Andersson

Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson
Marcus Nilsson

Niclas Öberg
Jörgen Svensson
Johan Åkesson
Hometeam Sub: Tom Henriksen (Marcus Nilsson 46)
Zoran Jovanovic (Martin Abrahamsson 81)
Marcus Svensson
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Stojan Lukic

Zlatko Ristevski
Magnus Torvaldsson
Fredrik Dupont
Patrick Lindberg

Per Jacobsson
Christoffer Skoog
Imad Khalili

Hesam Rajabieh-Fard
Dejan Pavlovic
Christoffer Kjellberg
Awayteam Sub: Khosro Panah (Hesam Rajabieh-Fard 46)
Magnus Müller (Christoffer Kjellberg 84)
Jonas Svensson
Patrik Bjurenståhl
Marco Passanante (målvakt)