Handbrott för Nilsson

Inte många visste varför Marcus Nilsson gick ut i halvtid mot Högaborg. Sent på måndagskvällen kom beskedet. Handledsbenet var av. Det innebär att IFK Malmö-mittfältaren tvingas gå gipsad de närmaste fem veckorna.

Men det lär bli spel tidigare än så. Med lite tur ska det kunna gå att spela redan på söndag mot Lunds BK på Klostergårdens IP. Om inte blir det i alla fall mot IFK Hässleholm veckan därpå.

– Jag får såklart ta hänsyn till smärtan. Men får jag bara specialskyddet, som tar lite tid, ska det kunna gå snabbt, säger IFK Malmös Marcus Nilsson till ifkmalmo.com på tisdagen.

Tjugo minuter hade gått när olyckan inträffade. Marcus Nilsson blev knuffad när han skulle in i en nickduell och i fallet kom armen under honom. Det brast till direkt, men trots smärtan valde han att fortsätta halvleken ut.

Nilsson hade kanske inte börjat matchen lysande, men faktum var att när han hade fått smällen, tog Högaborg över. Nu kanske det inte helt berodde på det, men det var ett märkligt sammanträffande.

– Skönt med segern, men riktig otur att jag skulle gå och skada mig. Akuten var också riktigt seg i går kväll. Jag fick sitta och vänta i fem timmar och fyrtio minuter, betonar Marcus Nilsson.