IFK Malmö lätt vidare i MM

Bara halvfart och ändå tre mål på en kvart. IFK Malmö avgjorde både snabbt och tidigt i MM-åttondelen mot division 5-laget Eriksfälts FF. 3-0 efter tjugo minuters spel utvecklades dock så småningom till 6-1.

På söndag är det seriematch mot IFK Hässleholm som gäller. Egentligen var det vanlig träning på onsdagen. Man kunde tro att "di gule" hade behövt det passet, men istället luftades nästan hela A-lagstruppen.

– Som ett lättare träningspass ungefär, eller som om vi spelat internmatch. Det är kanon att få en sådan här match och göra sex mål på kuppen, sade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Jörgen Svensson inledde det gula målskyttet efter åtta minuter. Niclas Öberg som stod för förarbetet till 1-0 ökade sedan på ledningen efter dryga kvarten. När dessutom en EFF:are själv snyggt styrde in trean, fem minuter senare, avtog intensiteten något.

Eriksfält tilläts också skapa målchanser. Framförallt efter pausvilan var man nära att näta ett par gånger. Men det krävdes en tvivelaktigt dömd straff för att Mattias Nilsson skulle kunna reducera till 1-4.

– Synd att inte Abdul (Semwanga-Nyende) i målet fick hålla nollan. Men det var väl inget att hänga läpp för. Tycker trots allt att jag fick ett par fina besked i den här matchen, menade IFK-tränaren.

Pontus Andersson har inte spelat en enda seriematch under våren. I MM fick han chansen till höger på mittfältet. Han var riktigt gedigen, men hade ändå långt till att bli utsedd till bäste IFK:are.

16-årige, Ali Jasim, var nämligen den som gladde mest. Det fanns inte en gnutta nonchalans i hans unga kropp. Trots att det var division 5-motstånd gav han allt. Misstagen var också lätträknade.

– Jag är mycket nöjd med Ali Jasim. Han visar gång på gång att beslutet att flytta upp honom i A-laget var rätt. Det är oerhört glädjande att han verkligen har tagit chansen, berömde Anders Grimberg.

I Malmömästerskapets kvartsfinal kommer IFK Malmö att få möta BK Olympic. Det blir lördagen den 24/7 klockan 15:00. Anmärkningsvärt är att denna, liksom merparten av årets MM-matcher kommer att gå på Malmö IP.

Hometeam: ERIKSFÄLTS FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-3
Scorefull: 1-6
Arena: Lindeborgs IP
Crowd: 100
Referee: Jesper Persson, Malmö, Radojko Alilovic, Malmö, Vlatko Kralev, Malmö
Goal: 0-1 (8) Jörgen Svensson, 0-2 (16) Niclas Öberg, 0-3 (20) Självmål, 0-4 (60) Fredrik Jönsson, 1-4 (73) Mattias Nilsson (straff), 1-5 (76) Christian Andersson, 1-6 (89) Jonas Danielsson
Homewarning: Thomas Horvath
Home sent of: –
Homempv: Mattias Nilsson
Awaympv: Ali Jasim
Hometeam Squad: Mikael Björk

Björn Nilsson
Jonas Gren
Niklas Gren
Jimmy Andersson

Patrik Eriksson
Mattias Nilsson
Erik Bjergert
Thomas Daniel

Billy Nilsson
Andreas Thulin
Hometeam Sub: Daniel Hammarström
Patrik Sörensen
Thomas Horvath
Tobias Nilsson
Awayteam Squad: Abdul Semwanga-Nyende

Ali Jasim
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson

Pontus Andersson
Martin Abrahamsson
Dan Ingvarsson

Zoran Jovanovic
Jörgen Svensson
Niclas Öberg
Awayteam Sub: Johan Åkesson (Zoran Jovanovic 46)
Jonas Danielsson (Jörgen Svensson 46)
Christian Andersson (Ali Jasim 65)
Mattias Filipanics (målvakt)