IFK – Höllviken i fara

Regnandet ställer till det för IFK Malmö. Gräsmattan på Malmö IP är vattensjuk efter de senaste dagarnas oväder. I värsta fall tvingas man skjuta upp söndagens derbymatch i Södertvåan mot Höllvikens GIF.

– Det är väl ungefär fifty-fifty om det blir match eller inte. Men som det såg ut tidigare idag (läs lördag), hade vi definitivt inte kunnat spela, berättar IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Räddningen för "di gule" är en omedelbar förändring av väderleken. Inget mer regn får komma, samtidigt som kraftig blåst vill till för att tillräckligt mycket vatten ska hinna rinna av planen.

Ett alternativ till inställd match skulle kunna vara att flytta den till Malmö Stadion. Men för att det ska bli av krävs det mycket jobb. Besked lämnas i vilket fall som helst inte förrän någon timme före matchstart.

– Vi kan bara hålla tummarna för att vädergudarna är med oss. Det kan annars bli en stor förlust för oss ur flera aspekter, betonar IFK-tränaren Anders Grimberg.

Att IFK Malmö vill få matchen spelad imorgon är förståeligt. Skjuts den upp är inte längre Södertvåans och Höllvikens GIF:s skyttekung, Freddy Borg, med sex fullträffar hittills, avstängd, när lagen möts.