Första landslagslägret för Jasim

Det har varit snack om det i ett par veckor nu. Och på måndagen kom bekräftelsen. IFK Malmös 16-årige högerback Ali Jasim blev uttagen till påbyggnadslägret med P17-landslaget i Halmstad den 11 till 18 juli.

Förbundskaptenen Roland Larsson tar totalt med sig ett 60-tal spelare till lägret. Ett av de nya namnen är alltså, Ali Jasim, vårens stora överraskning i "di gules" A-trupp. Efter debuten i maj har han spelat samtliga sju seriematcher sedan dess.

– Helt oväntat var det väl precis inte. Anders Grimberg hade förvarnat mig redan i onsdags i förra veckan, skrattar Ali Jasim, när han berättar att förbundskaptenen faktiskt också ringde dagen efter (läs torsdag).

Den veckolånga vistelsen med landslaget blir tuff för Ali Jasim. Totalt sex träningspass och fyra internmatcher om 2 x 30 minuter är inplanerade. Bland de drygt 60 ska det sedan vaskas fram 18 spelare till Falkenbergsturneringen.

En turnering som kommer direkt efter lägret i Halmstad. På eftermiddagen den 18 juli blir det bara till att packa väskorna och åka vidare för de lyckligt utvalda. I Falkenberg/Vinberg blir det också tre landskamper, den 20, 22 och 24 juli.

– Det är roligt bara att ha kommit med. Men jag ska försöka göra det bästa av situationen. Jag vet att det blir stentufft att gå vidare, men man ska aldrig säga aldrig, konstaterar Ali Jasim.

Roland Larsson kan bara lovorda Ali Jasim. Han har följt honom i över ett år nu i såväl A-lag som P87-laget, som i höstas vann IFK Malmös första SM-guld i fotboll genom tiderna.

Steget in i seniorfotbollen var också det kliv förbundskaptenen ville se för att det skulle kunna bli aktuellt med en uttagning. Det tog Jasim i maj och därefter har det bara varit att vänta in en landslagssamling.

– Jag ville se honom ta det där lilla steget in i en division 2-trupp. Därefter tyckte jag det kändes lägligt att han skulle få visa upp sig även i de här sammanhangen, betonar P17-landslagets förbundskapten Roland Larsson.

IFK Malmös A-lagstrupp nåddes liksom Ali Jasim av det definitiva beskedet i torsdags. Tränaren Anders Grimberg berättar att spelarna gladdes mycket för Alis skull och applåderade honom.

– Det är bra för hela truppen med en sådan här uttagning. Särskilt mycket i de dystra tiderna vi är nu, där vi inte får det att stämma och förlorar våra matcher, säger Anders Grimberg.

FOTNOT. Ali Jasim blev på måndagen även uttagen till juniorernas stadslagsmatch mot Helsingborg den 2 juli. En match han nu tvingas tacka nej till på grund av en semesterresa till Kreta. Även Zoran Jovanovic har fått lämna återbud.