Omgång 11: Vi gör ett nytt försök

Förra veckan: Bör vi i sedvanlig ordning glömma, tur att det snart är sommaruppehåll. Ett ynka rätt blev facit. Tack vare Mjällby som på stopptid slog in segermålet mot Högaborg.

Som sagt förut, division 2 Södra Götaland är inget för oss tippare. Men vi gör ett nytt försök. Det elfte i ordningen.

Onsdag 23/6

19:00 Laholms FK – Lunds BK 2
Svenska Spel: 1: 1.65 X: 3.30 2: 2.95

Kommentar: LFK har visserligen bara förlorat en match på nya arenan, Glänninge Park. Å andra sidan, det är utanför lärdomsstaden Lunds BK tar sina poäng. Här tror jag att Dan Kanters manskap kan överraska till ett hyggligt odds. "Krubban" söker upprättelse efter 1-4-smällen mot Hässleholm senast.

19:00 Malmö Anadolu BI – Kristianstads FF X
Svenska Spel: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Vad är det som händer i MABI? Det som såg så bra ut under Bosse Mårtenssons ledning är tillsynes bortblåst när en viss tysk från Listerlandet tagit över. De inre stridigheterna har fortsatt. MABI är ett lag som saknar harmoni. Men till en poäng mot Kristianstad (som äntligen fick till en seger senast) bör det räcka.

Torsdag 24/6

18:30 Ängelholms FF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: Har svårt och se att seriens bästa lag, ÄFF, ska torska två matcher i rad. Lagets skrala insats senast mot Karlskrona får Högaborg sota för. En säker etta.

19:00 Bunkeflo IF – Karlskrona AIF 1
Svenska Spel: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Karlskrona är ruggigt formstarkt. Har tagit 12 poäng på de senaste fem omgångarna. Imponerande! Men inga träd växer som bekant upp i himlen. Här tar ett poängtörstigt Bunkeflo hand om hela skörden.

19:00 Höllvikens GIF – IFK Hässleholm 1
Svenska Spel: 1: 2.10 X: 2.95 2: 2.30

Kommentar: Här går jag efter samma tes. IFK Hässleholm kommer till Näset med två glasklara segrar, 4-0 mot IFK Malmö och 4-1 mot Lunds BK, i bagaget. Men här tar det stopp. Varför? Jo, i Höllvikens mål står en herre vid namn Jonnie Fedel. Han är seriens i särklass bäste målvakt, sin ålder till trots.

Söndag 27/6

17:00 Mjällby AIF – IFK Malmö 1
Svenska Spel: 1: 1.55 X: 3.40 2: 3.25

Kommentar: Magnus Eriksson, var är du? IFK saknar sin store målskytt oerhört. Utan honom lär det inte bli några poäng uppe i Hällevik. "Di gule" har inte gjort mål på 229 minuter. Senaste nätkänningen dateras till den 6 juni då Johan Åkesson mot Lunds BK med en välriktad tåfis satte nätet i dallring. Och så länge IFK inte gör mål uteblir poängen.