Tufft motstånd igen för IFK Malmö

Förra tisdagen mötte IFK Malmö danska division 1-laget Nyköping Falster. En inte alltför trevlig tillställning för "di gule" som slutade med 0-4 i baken. På onsdagen är det Silkeborg IF från Superligan som kommer på besök till Malmö IP med sitt U21-lag.

Startelvan (4-5-1): Mattias Filipanics – Anders Jemail, Jonas Danielsson, Martin Alm, Christian Andersson – Dan Ingvarsson, Martin Abrahamsson, Johan Åkesson, Marcus Nilsson, Zoran Jovanovic – Niclas Öberg. Avbytare: Ali Jasim, Fredrik Jönsson, Jörgen Svensson, Magnus Eriksson, Pontus Andersson, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Fredrik Jönsson stod över MM-matchen mot Olympic då han besvärades av en sträckning i baksidan av låret. Han är tillbaka, liksom Magnus Eriksson, som gör sin första A-lagsmatch sedan den 25 april mot Bunkeflo IF. Båda börjar dock på bänken.

Tom Henriksen är sjukskriven och då han inte tränar är han givetvis inte heller aktuell för spel. Mittbacken Marcus Svensson som snart tvingas lämna klubben för sin utbildning i Kalmar blev inte uttagen.

Deval Eminovski, assisterande tränare i IFK Malmö: Helst av allt vill vi få till ett spel som fungerar både offensivt och defensivt. I synnerhet är det viktigt att vi får igång offensiven med några mål som följd.

Vi möter ett mycket starkt danskt lag som igår måndag spelade 1-1 mot Bunkeflo. Hur vårt resultat blir imorgon ska vi dock inte stirra oss blinda på eftersom de spelat ganska många matcher på kort tid. Att spelet stämmer är det absolut viktigaste.

Men ska vi vinna mot ett sådant kvalificerat motstånd måste vi klara av att lösa våra anfallsproblem. Magnus Eriksson är tillbaka, men vi får se om det blir en halvlek, som det diskuterats, eller kortare.