Omgång 13: Fyra ettor att vänta

Två rätt blev utdelningen för kollega Michael Lindholm förra veckan. Till skillnad från undertecknad lyckades han pricka in IFK Malmö, krysset mot Mjällby satt där det skulle. Nu var det emellertid inte bara i denna match det "kryssades".

Hela fem av de sex matcherna i den tolfte omgången slutade som bekant oavgjort. Smått unikt, eller hur? Lunds BK var enda lag som lyckades vinna. "Krubban" tog en fullt rättvis seger hemma mot Laholm, och spetsade där till den intensiva bottenstriden ytterligare.

En av denna omgångens intressantaste matcher är derbyt mellan Höllviken och IFK Malmö. Förra mötet vann "Giffarna" från Näset på Malmö IP. Bättre upp för "di gule" den här gången?

Lördag 7/8

15:00 Höllvikens GIF – IFK Malmö X
Svenska Spel: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Svårtippat värre. Krysset ligger nära till hands. Så vida inte Niclas Öbergs målaptit består. Uppträder han som mot Mjällby ligger en välbehövlig trea inom räckhåll för IFK.

15:00 IFK Hässleholm – Lunds BK 1
Svenska Spel: 1: 1.70 X: 3.25 2: 2.85

Kommentar: Lunds BK kommer styrkt av segern mot Laholm. Men IFK Hässleholm hemma på Österås IP är inte lätta att tas med (fråga IFK Malmö). I kraft av hemmaplan gäller "Göingarna" som favorit, om än en knapp sådan. LBK kan mycket väl överraska.

16:00 Malmö Anadolu BI – Laholms FK 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Ska turbulensen i MABI aldrig ta slut den här säsongen? Allt strul i och kring laget har stört det mesta för nykomlingen så här långt. MABI ligger något oväntat sist. Nu blir det dock en seger mot ett Laholm som gjorde en mycket slät figur mot LBK senast.

16:00 Ängelholms FF – Karlskrona AIF 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Ska ÄFF infria sin målsättning, att nå kvalet till Superettan, är det bara seger som räknas mot alltid lika nyckfulla Karlskrona. I grunden råder där klasskillnad mellan lagen. ÄFF bör ta en klar seger, underskattning det enda som kan hota.

Söndag 8/8

17:00 Bunkeflo IF – Kristianstads FF X
Svenska Spel: 1: 2.15 X: 2.95 2: 2.25

Kommentar: Kristianstads FF blir man aldrig klok på. I måndags tappade laget två viktiga poäng i matchepilogen när MABI stod för en sen kvittering. Och mer än en poäng lär det heller inte bli mot ett Bunkeflo vars skadeproblem ser ut att ljusna alltmer.

17:00 Mjällby AIF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: En etta som borde vara kupongens säkraste tecken. Men som MAIF-tränaren Sören Cratz mycket riktigt påpekade efter matchen mot IFK Malmö: – Ska vi vinna serien krävs där mycket mer än så här. Tror dock att MAIF höjer sig och tar en ny seger hemma på Strandvallen, vilket innebär att laget fortfarande toppar tabellen efter 13 omgångar.