Nu har man nästan slutat summera antal rätt i den här spalten där vårt försök går ut på att pricka in så många rätta tipstecken som möjligt i division 2 Södra Götaland. Det tycks var snudd på omöjligt i en serie där sensationerna avlöser varandra i parti och minut.

Den senaste i raden var Högaborgs BK:s 1-0-seger på bortaplan mot Mjällby AIF i förra veckan. Nåväl, desto roligare är det att konstatera att IFK Malmö äntligen tycks vara på gång igen.

Segern (4-2) mot Höllviken var en välkommen present för tränaren Anders Grimberg. Tacka fyramålsskytten Magnus Eriksson för det! Hans comeback har onekligen varit efterlängtad i de gula leden.

Fredag 13/8

19:00 Högaborgs BK – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel*: 1: 1.80 X: 3.10 2: 2.70

Kommentar: Ännu en av många svårtippade matcher. Väljer ettan i kraft av att Högaborg har hemmaplan. Kan laget komma upp i samma fina spel som mot Mjällby senast är det långt ifrån osannolikt att en ny trepoängare infinner sig.

Lördag 14/8

15:00 Laholms FK – Bunkeflo IF X
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: Lagen delade på poängen i våras och gör så även den här gången på Glänninge Park i Laholm. LFK kom starkt tillbaka efter den bleka insatsen mot Lunds BK och slog tillbaka MABI med matchens enda mål. Möjligen får hallänningarna gälla som knapp favorit. Men Bunkeflo är i akut poängbehov, så krysset ligger åter igen nära till hands.

Söndag 15/8

17:00 IFK Malmö – IFK Hässleholm 1
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: 0-4 senast med gula ögon sett. Någon upprepning på det resultatet lär det inte bli den här gången. Med Magnus Erikssons intrång i laget ökar IFK:s lagkraft väsentligt. Något Hässleholm blir varse om på söndag. Göingarna kommer allt närmare en förlust efter en räcka av imponerande insatser.

17:00 Lunds BK – Malmö Anadolu BI X
Svenska Spel: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Svårtippat värre. MABI får i den här matchen en ny tränare (vem är oklart i skrivande stund) då Peter Antoine lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan på grund av hälsoskäl. Vad nu det kan medföra. LBK vann i Malmö och har börjat höstsäsongen förtroendeingivande. Men MABI är ett bättre lag än vad tabellen ger sken av och tar en poäng med sig efter besöket på Klostergården.

18:00 Karlskrona AIF – Mjällby AIF X
Svenska Spel: 1: 2.75 X: 3.20 2: 1.75

Kommentar: Ett ovisst Blekingederby. KAIF vann något överraskande förra mötet. Men den här gången får den förre MAIF-tränaren Hasse Larsson och hans manskap nöja sig med en poäng mot ett Mjällby som förtvivlat letar efter formen.

Måndag 16/8

19:00 Kristianstads FF – Ängelholms FF 1
Svenska Spel*: 1: 2.30 X: 2.95 2: 2.10

Kommentar: Kristianstad räddar spänningen i serien genom att följa upp 3-0-segern mot Bunkeflo. Ängelholm leder visserligen serien men mot KFF på bortaplan lär inte laget från "lergöksstaden" få något gratis.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).